streda 12. marca 2014

Balea Oil Repair

Ahoj :) Konečne som sa dostala k písaniu článku, a opäť to bude recenzia. Dnes vám napíšem svoje pocity z týchto dvoch produktov, ktoré mi prišli ešte vo februári od dm. Jedná sa o Oil Repair šampón a vlasový olej pre poškodené vlasy. Oba produkty majú za úlohu zmierniť vypadávanie a lámanie vlasov a sú obohatené o arganový olej.
Začnem znova raz stručným predstavením mojich vlasov, pretože je už viac ako známe že na iné typy vlasov nemusí všetko fungovať rovnako. Moje vlasy sú dosť jemné, majú tendenciu rýchlo sa zničiť (končeky), aj keď sa snažím ich príliš nenamáhať, vypadávajú mi dosť často a dosť veľa, trocha sa to mení v závislosti od toho aké mám obdobie, ale nič to nemení na tom, že mi vypadávajú celkom dosť. Takisto sa mi rýchlo mastia, pri niektorých šampónoch môžem na druhý deň umývať znova, inokedy som rada, keď mi vlasy vydržia ako tak v pohode. Tiež to ale závisí od toho čím si prešli za ten čas, čo všetko na ne vplýva a čo používam.

Začnem hneď šampónom, ktorý neobsahuje silikóny, je obohatený o arganový olej, hydratačný komplex z pšeničného proteínu, panthenolu a glycerínu. Sľubuje posilniť suché, lámavé a štiepiace sa vlasy.
Na obale píšu, že po dvoch použitiach (spolu s olejčekom) zmierňuje vypadávanie vlasov až o 80%. Úprimne povedané, neviem povedať o koľko percent naozaj po dvoch dňoch u mňa šlo, ale určitý výsledok som si jednoznačne všimla. Zo začiatku mi ale vlasy vypadávali hlavne pri umývaní a to naozaj dosť, ťažko povedať čím to bolo spôsobené.


Šampón je, povedala by som, že normálnej konzistencie, ani riedky ani príliš hustý, čo mi vyhovuje, pretože sa ľahko dostáva do vlasov bez toho, aby mi to malo niekam stiecť alebo tak. (Hej, čudovali by ste sa, koľko šampónu už som takto preplytvala :D) Má také striebristo perleťové sfarbenie a veľmi pekne vonia. Vždy keď si s ním umývam vlasy tak mi ruky voňajú ešte pol dňa, čomu nechápem, ale vôbec mi to nevadí :D

Vzhľadom na to, že neobsahuje silikóny, by logicky ani nemal zaťažovať vlasy, čo sa prejavuje tým, že vytvára fakt malé a decentné množstvo peny, až niekedy ani nemám pocit, že by som si umývala vlasy. Tak či tak ale odvádza super prácu, jediné, čo ma mrzí je to, že vlasy si potrebujem umyť hneď na druhý deň, keďže je určený skôr na suchšie typy a ja mám vlasy síce zničené dosť, ale mastné.

Čo sa týka olejčeka na vlasy, to je u nás doma už veľmi známa vec. Najprv ho malo dvojča, na jej odporúčania si ho kúpila aj sestra. Ja som sa tiež chystala si ho kúpiť, keď tu jedného krásneho dňa mi prišiel na testovanie. Taká náhodička, rozhodne ma to ale potešilo :)


Olejček takisto krásne voní, je tekutejší. Na obale odporúčajú olej votrieť do vlhkých vlasov, od korienkov až po končeky, pred alebo po umytí. Tiež sľubujú, že suchým vlasom dodá lesk a hladkosť.
Ja som ho používala vždy po umytí vlasov, kým boli ešte mokré, potom som ich nechala buď voľne preschnúť, alebo vyfénovala, podľa toho, koľko som mala času, samozrejme. Tiež sa mi zapáčilo olejček použiť od korienkov až ku končekom, večer pred spaním, do suchých, neumytých vlasov a potom ráno umyť - tak som to kedysi robievala s kokosovým olejom a to bolo super.

Môžem naozaj povedať, že kvalita vlasov sa mi po používaní týchto dvoch produktov zlepšila, aj keď vlasy mi vypadávajú stále, ale naozaj citeľne menej. Tiež som sa zbavila rozštiepených končekov a iných nepríjemností, ktoré boli ešte v rannom štádiu a pri tom aké mám krátke vlasy som naozaj vďačná, že to znova nezašlo až tak ďaleko, že by som sa musela strihať. :)

Máte skúsenosť s týmito produktami? Čo vám ešte pomáha na lámavé vlasy alebo vypadávanie? 
Na záver by som sa chcela poďakovať spoločnosti dm za poskytnutie produktov k recenzii. :)

10 komentárov :

  1. Ja som používala takýto istý balzam.. fakt pekne vonaju tieto produkty, no teraz používam masku .. no je možné že sa zase vrátim k tomuto balea balzamu.. aj ked nejaké extra zmeny som si po nom nevšimla.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Olejčeky, ako také používam, ale len do končekov. Urobiť si na noc taký "zábal" je fajn nápad, ešte som neskúšala.Ššampóny s olejmi by som sa používať asi bála, nakoľko mám tiež trošku rýchlejšie sa mastiace vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tuto řadu mám moc ráda, za tu cenu jsou to vážně skvělé produkty
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ten olej vypadá moc dobře :) tak možná vyzkouším až dopotřebuju který mám doma

    OdpovedaťOdstrániť
  5. píše sa vonia, nie voní

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Normálne mi teraz zničilo život toto zistenie. Pre tvoju informáciu, veľmi dobre viem, ako sa to píše, ale na svojom blogu si pokojne budem písať ako chcem, totiž blogy nie sú sféra, ktorá by vyžadovala spisovný jazyk.
      Tiež si myslím, že každý pochopil čo som tým slovom myslela, predstav si.
      Druhá vec je to, keď píšeš článok o pol dvanástej večer, vypadáva ti internet a blogger ti odmieta uložiť posledné zmeny - vrátane opravených prípadných chýb. Ak budeš chcieť nabudúce dissovať niekoho za pravopis, tak si vyber fakt nejakú obeť, ktorá to s písmenkami nevie a možno by nebolo odveci si vybrať niekoho, komu to bude aspoň trocha žrať svedomie, či o čo vám v anonymom v takýchto komentároch vlastne ide. :)

      Odstrániť
  6. Mám skúsenosť s kondicionérom a olejčekom... Kondicionér je super, fajn sa mi rozčesávaju po ňom vlasy,a s olejom som tak isto spokojná :)Aj ke´d po čase mi trošku začala vadiť ta vôňa, ktorá je síce veľmi pekná ale zároveň aj taká silnejšia alebo ako to povedať....:) Ale na to sa dá samozrejme zvyknúť :)
    Adrien

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja sa chcem spýtať na ten kokosový olej. Kúpila som si ho nedávno, lebo si ho niekedy už spomínala a zaujal ma. Mám dosť suché končeky, no a minule som ho prvýkrát použila, po umytí vlasov, to bolo večer a ráno som sa zobudila dosť s mastnými vlasmi, predpokladám, že som ho použila veľa :D a preto sa chcem spýtať, že to by sa malo teda robiť tak že si to votriem do vlasov a potom si ich umyjem či? Budem rada ak mi nejak poradíš.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tvoja recenzia mi pomohla sa rozhodnut →idem do neho

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...