streda 15. januára 2014

Látky - inými slovami, začínam šiť

Konečne mám chvílku "voľna" a čas aj svetlo na fotenie. Ráno som mala kondičnú jazdu a teraz o tretej budem mať druhú. Zajtra mám opravné skúšky na vodičák, tak na mňa myslite! :D A to je dnes ešte aj zápas, takže už vidím ako sa krásne "vyspím".

Neviem či som sa niekde zmieňovala o tom, že som pod stromčekom našla šijací stroj, ale ak tie, tak teraz už to viete. Jednoducho som pravdepodobne pozerala priveľa SIY (sew it yourself) videí na YouTube, čo ma inšpirovalo k tomu, že si chcem ušiť šaty na stužkovú. Dovtedy by sa mi celkom hodilo sa naučiť šiť, takže to konečne chcelo aj nejaké látky, strihy a tak ďalej.


S výnimkou poslednej, ktorá je z Ikei, sú všetky kúpené v metrovom textile na Mickiewiczovej, možno niektoré Bratislavčanky vedia o čom hovorím. :D Látky tam majú naozaj zaujímavé a dosť lacné, takže keď mi niečo aj nevyjde tak ako by som chcela, bude mi to aspoň menej ľúto, než keby som zničila drahú látku :D
Tu mi to celkom pekne zožralo farby, pretože v skutočnosti je to farebnejšie. Je to strašne zaujímavá látka (pre mňa), páči sa mi celkovo ten motív a ako je niečo na spôsob velvetu - nedokážem to nejako konkrétne opísať, no celkom šikovne odráža svetlo a je proste taká neobyčajná. Pravdepodobne z nej bude top + sukňa, z toho top bude mať čierne rukávy, neskôr keď to zhotovím pridám aj video podla ktorého budem šiť :) Jediné čo ma na nej trocha štve je, že púšťa také mini chĺpky, ale tak dalo sa to čakať.
Z tejto tmavozelenej bude kruhová sukňa, asi nad kolená, alebo tak nejako. Strašne sa s nej teším, je úplne úžasná a som zvedavá ako to nakoniec dopadne. Celkom nerada by som ju totiž pokazila :D
Z ikeáckej bude obliečka na vankúš, celkom dokonale sa hodí k mojej sovej obliečke. Predvčerom som dokonca dostala taký nápad že si sama ušijem backpack. Teraz to hrozne letí, mne sa to tiež páči, no nie som ochotná za nejaký vyhadzovať v obchode 30€ a viac ak by som chcela aj pekný :D Predpokladám že na to pôjdem takisto do Ikei, kde majú tie látky na to ako stvorené.

Teraz už iba budem dúfať, že prežijem tento týždeň (robila som v pondelok, idem dnes, aj v piatok aj v nedelu. moje nohy umrú.), zvládnem spraviť vodičák a cez budúci týždeň by som mohla začať napríklad tým vankúšom. Ako aby bolo jasné už som tu pošila staré tričko, aby som sa do toho nejako dostala a viem tam dať niť, čo bol pre mňa neskutočný boj a skoro som pri tom prišla o nervy. :D Ale dúfajme že mi to pôjde a dožijem sa šiat na stužkovú a naozaj vlastného šatníka.

12 komentárov :

  1. Držím palce a teším sa na tie výtvory :) A fakt netuším ako vyrobíš ten ruksak ale ak sa ti to podarí tak to bude mega a celkovo aj tie šaty na stužkovu :o

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wow, to je super! držím prsty! :) určite daj vedieť, keď niečo ušiješ ;) :))
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Juuj ako ti závidim :) My mame domá šicí stroj tiež, ale nikdy som sa na to neodvážila... Bojím sa že si zošijem prsty alebo čo :D .. proste keď vidím ako na tom mamina šije, tak mám panický strach :)
    Ale inaks a už moc teším na výtvory ktoré urobíš :)
    Adrien

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Júúj, veľmi pekné látky si si zaobstarala. Veľmi sa teším, až niečo z tvojich prác uvidím aj tuto na blogu a potom, ak sa ti v otm bude dariť, mohla by si robiť nejaké obrázkov DIY tutoriály aj s popisom, alebo nejaké videá na túto tému ♥ Veľmi by ma to zaujímalo :3 Ako som povedala, teším sa :3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vaau tak to ti držím palce a určite sem hoď nejaké fotky potom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja ked som bola mala tiez ma to bavilo a raz sa mi podarilo ušiť nieco ako tašku :D každopádne tebe želám vela štastia,nervy a hlavne malo škrabancov ale so strojom je to ľahšie ;) :)
    fashionworldbyterez.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Si môj človek <3 Aj ja sa snežím doma o nejaké tie experimenty so strojom :D :D
    FashionbySue.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Strašne krásne látky si kúpila! Dúfam, že budú potom neskôr aj tutoriály :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Skvelé látky a celkom si viem predstaviť výsledok..držím ti palce a motivácia nie je zlá i keď prehnaná to celé môže pokaziť...ale ty si šikuľka a verím ti... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Och, tak to ti držím palce. A hlavne ti želám pevné nervy. Pokial ide o mňa, keď sa povie "šijací stroj" mám husiu kožu v tom najhoršom slova zmysle :D A to som vyučená za krajčírku :D
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Krásne látky. Šitie je skvelá záľuba, tiež som o nej rozmýšľala ale mám pocit, že by som nič nevedela vytvoriť. Inak tvoje videá a blog sledujem už dlhšie a pred časom som tiež začala blogovať, bola by som naozaj veľmi rada keby si pozrieš môj blog a povieš mi naň svoj názor. www.emmmalie.blogspot.com Ďakujem a pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. to je skvělý dárek!:) tak to se moc těším na tvé SIY! ;) já jsem měla mánii šití na střední, když jsem chodila na orientální tance a kostýmy nebyly nikde k sehnání! hrozně moc mě bavilo vyrábět zdobené kolové sukně, ale vždycky na ně padlo hrozně moc látky!:D

    www.Lorietta.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...