sobota 4. januára 2014

Ako sa starám o nechty?

Je načase to tu trochu prebudiť k životu, ako som vám sľúbila. :) Preto tu dnes mám príspevok o tom, ako sa starám o svoje nechty.
Kým som nečítala beauty blogy a kým som nenarazila na YouTube na nechtové videá tak ma moje vlastné nechty moc nezaujímali. Nechty som si lakovala možno tak raz za dva mesiace, aj to som si viac nalakovala kožu okolo a efekt bol otrasný. Nehovorím o tom, že boli slabučké, neustále sa mi lámali, a nedalo sa s nimi existovať.

To sa ale v celkom krátkej (aspoň pre mňa) dobe zmenilo a samozrejme sa to ukázalo aj na ich kvalite aj na tom, že si konečne viem nalakovať nechty takmer bez toho aby som vyšla. :D :)

Čo sú ale základné veci, ktoré svojim nechtom doprajem vždy keď si robím manikúru?
V prvom rade - pokiaľ sú nalakované, tak odlakovať, dôkladne, tak aby na nich nič neostalo. Potom si umyjem ruky v horúcej vode a hneď na to v studenej. Teplou kvôli pilníkovaniu, ide mi to potom jednoduchšie a nemusím nechty trápiť. :) Ešte predtým si zatlačím kožičku, používam posledný pilník na fotke, konkrétne ten vrchný "nástroj.

Keď som pri pilníkovaní, používam sklenený pilník - na vytvarovanie nechtov. Pred pár mesiacmi som ich nechávala oválne a neskôr som chcela stiletto. Tomu bol koniec hneď ako sa mi jeden z nechtov od základu zlomil a všetky šli zarovno. Momentálne ich nechávam takisto zarovnané, no nie sú úplne rovné a nechávam im znova mierny oblúčik, pretože sa mi páčia prirodzenejšie :)
Papierový pilník používam potom ako si nechty vytvarujem - iba aby som si bola istá, že je všetko hladké a pripravené na lakovanie.
Po pilníkovaní si ruky znova umyjem, aby boli nechty čisté a lakujem s niektorým z lakov od Sally Hansen, ktoré ste mohli vidieť vyššie. Častejšie používam Maximum Growth, to je hotový zázrak. :) Po všetkých týchto krokoch ešte použijem krém na ruky, Nordic Berry od Neutrogeny je môj momentálny favorit, môžem odporučiť.

Niekedy keď mám čas a chuť tak si zmiešam do misky trochu olivového a kokosového oleja + trochu citrónovej šťavy, nechám zohriať a dám si do toho nechty na 15-20 minút. Robí to s nimi zázraky, odporúčam pokiaľ máte slabé a lámavé nechty. :)

Momentálne som fakt vďačná za to, že s nechtami už nemám také problémy aké som mávala, že sa mi nelámu (za čo vďačím Sally Hansen lakom vyššie a olivovému oleju) pri každom prudšom pohybe/náraze. Zároveň nechápem ako som ich mohla tak dlho "zanedbávať" a neriešiť ich. :D

Čo používate na nechty vy? :)

10 komentárov :

  1. Moc pěkný článek ! Měla bych se nad mými nehty zamyslet. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. rozmýšľam že vyskúšam ten Maximum Growth, aj keď s nechtami nemám veľké problémy, nelámu sa ani nič, asi by som sa o ne mala začať starať viac :)
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekný článok. Som rada, že nie som sama, ktorá nemá na prstoch taký ten dolný oblúčik vrámci nechtov. Ak vieš, čo myslím, haha. Taký akoby polmesiac. Každopádne som za tipy veľmi rada ! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. WOW, toho je strašně moc, ale rádá bych take se tak o nehty starala, ale jsem na to liná asi :( Máš krásné nehty!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš pekné nechty a vidno, že sa o ne poctivo staráš. Inak veľmi pekný článok a vyskúšam tvoje tipy. A nechcela by spraviť recenziu na tie produkty od Sally Hansen?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. S tým olejom máš pravdu. Tiež mi to zabralo úžasne :) Nechtom som prehnanú starostlivosť nevenovala. Spevňujúce laky nezaberali. Môžeš mi prosím povedať odkiaľ máš tie Sally Hansen ?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi pekný článok, super spracovaný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ten olivový olej a citrónovú šťavu určite skúsim :))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok, akurát včera som vyskúšala ten olivový olej a spol., ďakujem za typ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Maximum Growht mám, a je to naozaj, naozaj top topov. Od kedy ho používam moje nechty sú pevné, zdravé nelámu sa. Ja dosť zanedbávam to pilníkovanie, čo asi nieje najlepšie ! Po tomto článku si pilník kúpim :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...