štvrtok 17. októbra 2013

Ako mi (ne)pomohla Bioderma? - Bioderma Sébium AI recenzia!

Dnes sa púšťam po dlhej dobe do veľmi sľubovanej recenzie, ktorá bude na môj prvý produkt od Biodermy, a je to Bioderma Sébium AI. Značku ako-takú vám, myslím si, predstavovať nemusím, určite ste sa s ňou už niekde stretli a možno aj nejaké produkty používate.

Myslím si, že celkom dozrel čas na to, aby som zhodnotila ako tento krémik pomohol môjmu "začiatočnému" problému s akné. Ten som vám ako-tak popísala v tomto článku, ak ste ho zmeškali, tak šup-šup prečítať, nech viete o čom bude reč :)


Nikdy som dokonalú pleť nemala, vždy som mala pleť takú normálnejšiu, sem-tam nejaká vyrážka, však to poznáte. Potom sa mi pleť začala dosť zhoršovať, asi rok som mala stále "vyhádzané" pravé líce, ale ono to proste nebolo zapálené. Dalo sa s tým žiť, s lepším mejkapom to šlo krásne zakryť a úprimne som si ani nikdy nepripustila, že by som mohla mať akné.

Toto leto (v auguste) sa mi to líce začalo zhoršovať ešte viac, začalo sa to zapalovať a v dosť krátkej dobe sa mi to rozšírilo aj na bradu a čelo. Koncom augusta som sa rozhodla s tým konečne niečo robiť - čiastočne aj preto lebo už mi niekoľko dievčat písalo, že či sa o to nejako starám a čo používam, čo mi pomohlo - a ja som sa o to vlastne vôbec nestarala.


Tento krém teda používam od konca augusta, kupovala som ho v lekárni a stál úctyhodných 11,63€. Za 15ml je to určite úctyhodné, aspoň pre náš rozpočet (ak si predstavím, že by som si ho kupovala každý mesiac).

Je to krém na lokálne použitie, sľubuje rýchle odstránenie akné, je nekomedogénny (zabraňuje vzniku a tvorbe nových vyrážok), hypoalergénny. Konzistencia je ľahučká, krásne sa rozotiera, na pleti vám zanechá takú príjemnú akoby ochrannú vrstvu, trošička sa leskne, no keď sa vstrebá na dotyk ho vôbec necítiť. Voní zaujímavo, neviem čo mi to pripomína ale celkovo mi tá parfumácia nevadí. Keby to smrdelo, tak je to o inom :D Je to 15ml balenie, v tubičke, z ktorej sa dá vytlačiť presné množstvo, koľko potrebujete.


U mňa sa teda žiadne rýchle odstránenie akné nekonalo, nemôžem potvrdiť, že by zabraňoval vzniku nových vyrážok, keďže sa mi to rozšírilo aj na druhé líce, ktoré som mala vždy čistučké, a celkovo mi pomáhal ako-kedy. Skôr si myslím, že sa mi to ešte zhoršilo, ale posúďte vy podľa fotiek.
Zabral mi iba na čelo, kde to také hrozné nebolo, ale na líce proste nestačí.

Úprimne som od toho čakala omnoho viac, už iba za tú cenu, proste ma dosť sklamal. Prvý týždeň som ho používala viackrát denne, keďže boli ešte prázdniny a pokojne som si existovala doma bez hocijakého mejkapu. Najprv to aj celkom zaberalo, alebo som si aspoň vsugerovávala, že to mizne, ale vydržalo to asi iba 2-3 dni, potom sa to znovu zapálilo a tak sa to nonstop opakovalo. Dokonca som ho v septembri na pár dní vynechala a zlepšilo sa to.

Na začiatku, predtým než som začala používať krém.

Fotka z dnešného rána, po približne mesiaci používania.
Ľavé líce - pred asi 2 týždňami sa tam objavila jedna vyrážka, a pribúdajú ďalšie. Presne tak to začínalo aj na pravej strane.

 Čelo sa mi naozaj zlepšilo, z čoho som fakt šťastná, aj keď to nič hrozné nebolo, iba také malé skupinky, zmizli celkom rýchlo, momentálne sa to takto drží, iba občas sa tam objaví nejaká vyrážka.

Myslím si, že to možno zaberalo niekde hlbšie, a "liečilo" to svojím spôsobom časom, ale takto si rýchle odstránenie akné určite nepredstavujem. Mimo týchto pauzičiek som ho používala každé ráno a večer na vyčistenú pleť, čistými rukami.
Tiež mám taký pocit, že v tom úlohu nezohrala iba moja pleť, lebo niektorá vyrážka zmizla do 3 dní po používaní, iná sa zase vytvorila a niektoré mizli len s veľkou dávkou strpenia, takže rátam s tým, že v tom budú hormóny a proste moja pleť si robí čo chce.




Teraz ho nepoužívam pravidelne, občas večer, ráno, cez deň, proste keď mám pocit, že by mohol zabrať.
Celkovo mi to akné zmiernil, možno, že ak by som na to ďalej kašlala, teraz by to bolo ešte horšie, takže som rada, že som ho vyskúšala, a spokojne ho dopoužívam (už mi aj tak veľa nezostalo :D).
Čo ale musím pochváliť je, že akné mi síce mizlo pomaličky, ale nespravila sa mi žiadna jazva. Neviem či to bolo tým krémom, alebo tým, že som tomu dala pokoj, ale mizne to celkom šetrne. No znova už by som do neho nešla.
Momentálne ale produkty opäť trocha zmením, a začínam znovu papať antikoncepciu, tentokrát som dostala takú, ktorá má proti akné najsilnejšie účinky. Uvidíme.

Viem, že nie každému môže Bioderma sadnúť, čítala som recenzie kde niektorý produkt vynášali do neba a na druhej strane som čítala recenzie na tú istú vec, ktorá nerobila vôbec nič. Aké máte skúsenosti s Biodermou vy? Skúšali ste konkrétne aj tento krém? :) Máte nejaký iný tip, ktorý vám pomohol na akné?

29 komentárov :

  1. Mne pomohol krém od Biodermy Sébium akn soin correblabala bla bla :D Odkedy ho používam tak sa mi vyrážky tvoria minimálne :) Ale zase je pravda že som nemala nejaké vážnejšie akné, iba také obyčajné vyrážky na čele :) A za 15 ml som zaplatila 2,63 , bol v testovacej sade spolu s peelingom a micelárkou, ak by si tú testovaciu sadu niekde videla tak ju určite ber :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mňa je z rady Sébium určite najlepšie AKN,(a vlastne nie iba z rady Sébium ale celkovo je to pre mňa asi naj výrobok na výražky).Má sa používať na celú tvár, no používam ho iba lokálne, tam kde potrebujem a pomáha mi.....no samozrejme zvedavosť mi nedala a chcela som vyskúšať aj tento Al, myslela som, že tým, že je určený iba na lokálne používanie bude ešte silnejší a nech testujem ako testujem, tak mi nezaberá podľa mňa zatiaľ vôbec a vraciam sa zas k dobrému overenému AKN, keď sa mi niečo na tvári vyhodí. Keby si mala možnosť zakúpiť si tú malú sadu ako spomína Valentína, tak sa to určite oplatí vyskúšať. Aj micelárka je podľa mňa veľmi fajn. Tá mi pomohla ešte dávnejšie, keď som mala akné (takú akoby krupičku) na čele.

      Odstrániť
    2. A ja už som sa dievčatá bála, že keď mi nezabralo jedno, tak už mi z tej rady nič nepomôže :D Skúsim si zadovážiť ten AKN a možno aj micelárku. Ďakujem! :)

      Odstrániť
  2. Možná kdyby jsi koupila celou řadu jak micelárku, krém a tady tohle tak by to možná pomohlo :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by určite bolo fajn, keby som mala aspoň nejakú istotu, že to pomôže, a mala neobmedzené množstvo peňazí, určite by som za celú radu vyhodila tých neviem koľko eur. Bohužiaľ, žijem v reálnom svete, ja som chcela aj tú zelenú micelárku z tejto rady, slečna v lekárni mi povedala, že to je mi nanič, lebo je to na čistenie/odličovanie a že toto mi pomôže. Tá micelárka bola ešte asi o euro drahšia než toto, niekomu možno nerobí problém nechať za kozmetiku cez 20€ (mne to tiež nerobí problém - pri dekoratívke a určite nie naraz :D), bez toho aby som vedela že mi to pomôže mi príde ako plytvanie. :)

      Odstrániť
    2. ten AKN mávajú aj vo vzorkách...aj ja som ho prvýkrát tak skúšala a až potom som kupovala plné balenie.. išla som do lekárne vypýtala si vzorku a dostala som dokonca tú takú veľkú 5ml....choď sa ale opýtať do nejakej veľkej lekárne, tam majú vždy toho veľa...aspoň mne to tak pripadá a radi ti dajú čo si vypýtaš...

      Odstrániť
  3. Chcela som si presne toto kúpiť, našťastie som tak neurobila.. Mám úplne rovnaký problém ako ty.. Pleť som mala v pohode a pred pár mesiacmi sa mi to naozaj zhoršilo.. Najprv čelo a potom pravé líce a mne sa to všetko veľmi zapaluje a celé to mám červené a keďže mám bledú tvár, vidno mi to naozaj dosť :/ Čo mi však naozaj pomáha je TeaTreeOil (mám 30ml, 100%-né, ale koľko stálo to neviem:/ kupovala mi to mamina v lekárni).. vyzerá to takto (http://www.mojalekaren.sk/images/products/v/52597.jpg) používam to ráno, večer, niekedy keď prídem zo školy a zmeny vidím.. ;) poradila som to aj 2 kamarátkam a tie si to tiež chvália a pomáha im to tiež:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby mi už nič nezaberalo, tak asi fakt prejdem na tú alpu a tea tree olejček a také podobné klasiky :D Napríklad ma vôbec nenapadlo ho používať na to aby mi to zmizlo, lebo to je dosť silné a vždy slzím minimálne polhoďku, ale nevšimla som si že by to robilo nejaké zázraky. Ono to skôr vysuší a je to rýchlejšie preč, čo je fajn, ale neviem, keď to mám trvalé tak mi to nezabráni pri vzniku nových. Preto som rada že mám predpísanú tú antiku, ktorá to dúfam spraví, sestre to dosť pomohlo :) A pravdepodobne skúsim veci od Garnier. Ďakujem za radu, skúsim si to zakomponovať do tej starostlivosti, však to nemôže byť na škodu :D :)

      Odstrániť
  4. ja s tým skusenosti nemám... keď som mala tak okolo 13 - 16 rokov tiež som mala vyrážky po celom xichte.. chodila som ku kožnej, tá mi stále predpísala dáke vodičky a krémiky a hovadinky... zbytočne vyhodené peniaze.
    Skrývala som si to nejakými makeupmi čo som doma našla.. :D a hotovo... mávala som aj dosť mastnú pleť, preto som si raz kúpila púder od Miss Sporty, používala ho spolužiačka.. tak som vyskúšala.. no to som netušila, že sa mi vyrážky vytratia a dnes už v podstate s vyrážkami problémy nemám... až na ľavé líce.. tam sa vytvorila dáka vyrážka.. a je to také hnusné a nechce to preč.. ale keď sa toho nechytám tak aj to ledva vidno.. :)
    po tom používaní púdru sa mi začala pleť vysušovať, tak som prestala používať a nejak teraz už nič nepotrebujem.. za to som si všimla, že keď si každý deň umyjem tvár vodou a poutieram do uteráka, tak sa mi tiež vyskytnú nejaké vyrážky.. tak si tvár buď len zlahka vodou prejdem.. alebo neumyjem tak často.. len oči, zuby.. a tolko. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, kiežby som bola tiež ten prípad keď sa vytratia. Akurát ja som s nimi nikdy moc veľké problémy nemala, ako na potvoru mi to začalo až keď som bola pred asi 3 rokmi v nemocnici na kožnom, mala som 15 vtedy a pýtala sa ma tá doktorka že akú používam kozmetiku. Ja automaticky, že ja sa nemalujem, tak sa zasmiala a povedala, že to je dobre, ale pleť čistiť treba. Začala som si čistiť pleť a o niečo neskôr som začala mať nejaké ojedinelé vyrážky, potom s atak čudne zoskupovali, alebo vždy to zmizlo a mala som tú pleť celkom fajn. A potom raz nezmizli a zostalo mi iba to líce a tak ďalej. :D

      Odstrániť
  5. Tento som nikdy neskúšala, mne sa na akné v poslednom čase osvedčila čierna kórejska maska a tea tree olejíček na lokálne použitie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá maska znie zaujímavo, skúsim sa po nej pozrieť, vďaka! :)

      Odstrániť
  6. Raz mi ho dala moja kožná lekárka, ale nepomohol mi vôbec:/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Podľa mňa je Bioderma dobrá značka, ale nie vždy každému pomôže, lebo každá pleť je proste špecifická. A myslím si, že akné ti časom zmizne, ja som mávala tiež s ním problém a nejak mi nič nepomáhalo, myslím si, že na pleť možno treba ísť z vnútra, lebo keď niečo zle funguje v organizme, tak sa to zvykne prejavovať na pleti. Možno by si sa mohla doktorky spýtať na nejaké možnosti. :) Ale možno ti pomôže aj antikoncepcia, lebo asi aj mne pomohla, lebo odkedy ju beriem, nemám vyrážky, ale možno som už len z toho vyrástla, neviem...:) A ono keď si nebudeš tie vyrážky vytláčať, tak by ti asi nemali ostať jazvičky. :) Držím palce pri boji proti akné. :D :) A dobre napísaná recenzia. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za názor :) Tiež vravím, aj hore som písala, mne sa proste bláznia hormóny a do toho mám nejaký nedostatok vitamínov určite :D Rozmýšlala som že pôjdem na kožné, ale to asi až v prípade že to nebudem vedieť sama už riešiť. Tiež dúfam, že to časom zmizne.

      Práveže ja som tie vyrážky vytláčala, ale až v ten pravý čas (haha :D), a fakt šetrne, vždy vydezinfikovaný špendlík, snažila som sa aby mi odtial nevyšla krv, vydezinfikovala, natrela som krémikom a hotovo. Možno to na tie jazvy aj malo nejaký vplyv :D

      Ďakujem za pochvalu! :)

      Odstrániť
  8. Ja som tiež mala podobný problém akurát nie na lícach ale na čele a brade a ja som používala Vichy, tiež som do toho dala veľa peňazí lebo som si kúpila všetky výrobky z rady...ale pomohlo mi to asi na mesiac dva a potom to bolo ešte horšie...a potom mi už nezaberalo nič a tak som čítala veľa veľa článkov na nete že čo s tým a každý písal antikoncepcia ...áno pomôže to na vyrážky úplne každému lebo sú to hormóny, ale ak ju vysadíš je veľmi veľká pravdepodobnosť, že to bude ešte horšie ako predtým..a tak som sa ja rozhodla na očistenie organizmu a to je podľa mňa najúčinnejšie riešenie...ja som držala 28 detox podľa presného jedálnička k tomu minimálne 3 litre vody denne a aj som schudla a pleť sa mi krásne vyčistila naozaj to pomáha a určite to pomôže aj tebe a možno sa ti naštartuje metabolizmus a podarí sa ti aj pribrať ako chceš :) ja som držala ten detox podľa knihy Schudnite do štíhlosti od Mačingovej ale nájdeš to aj na uložto ale musíš to svedomito dodržiavať, celé prečítať a hlavne tá voda ! a keby sa ti aj nechcelo to držať začni proste piť viac ako 3 litre vody denne ale menej ako 4 ! fakt ti radím je to super a budeš sa potom cítíť celkovo úplne úžasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno mám problém práve s tým pitným režimom, ten ja nedodržiavam absolútne :D Teda nebývam vôbec smädná. Ako detox je fajn, tiež si myslím že je to lepšie ako sa niečím pchať, ale ja si vôbec nemôžem dovoliť schudnúť, myslím že by mi to ublížilo viac, pretože mne idú kilá dole strašne ľahko iba keď sa stresujem, hneď mám aj zo dve kilá menej a dostať to späť je sila. Ja to mám proste blbé keď nepriberám, metabolizmus mám tiež nejaký divný extra-rýchly a neviem ako s rýchlym metabolizmom sa dá pribrať :D Ale skúsim niečo s tým pitným režimom :) ďakujem že si ma na to takto upozornila :)

      Odstrániť
    2. nie je za čo :) ja by som bola rada keby mne to niekto bol povedal keď som mala ten problém a nemusela som sa s tým tak dlho trápiť :D

      Odstrániť
  9. Ani mne táto vecička nepomohla. Ale absolútne. Myslela som, že ked za to vyhodím 11 eur pmôže to..Nemám veľký problém s pleťou, sem tam sa mi objaví jedno akné a ani to tento krém nedokázal vyliečiť/odstrániť. Teraz neviem či si mám od Biodermy niečo ešte kúpiť, lebo chválili aj toto a je to skoro na nič..
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já jsem Biodermu ještě nezkoušela, protože používám tu levnější kosmetiku a taprve s tím začínám. To s tím zhoršením mi je moc líto, určitě to musí štvát. Jsem na tom podobně, akorát se mi akné vyskytuje na čele, bradě a částečně u nosu. Bojuju s tim už nějaké roky a furt to nemizí, ale bude to tou pubertou, páč jsem zrovna na jejiim vrcholu. Naštstí jsem našla výrobky které mi pomáhají a celkem se mi to lepší. Snad to časem zmizí. Jinak recenze jako vždycky super :3

    - - - - - - - - - - - - - -
    Budu ráda když navštívíš můj blog a zanecháš nějaký komentář :) -http://faraway-way.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ja osobne som s tým problém nikdy nemala vyrážky mám len také normálne a rýchlo miznú ale mám kamarátov čo mali problémy s akné a viem len, že brali nejaké tabletky a teraz majú oveľa čistejšiu pleť, možno by si mala skočiť ku kožnej poradila by ti možno aj nejakú inú mastičku lebo hormonálne lieky sú dosť svinstvo podľa mňa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že hormonálne lieky sú svinstvo, takisto tá antikoncepcia asi nič čisté nebude, ale čo myslíš, aké tabletky brali oni, keď sa im to vylepšilo? Samozrejme, že v tom boli hormóny a nič prírodné to teda nebolo. :) Rozhodla som sa, že skúsim začať (konečne) dodržiavať pitný režim a také tie ostatné základné veci, možno je to práve v tom no. :)

      Odstrániť
  12. Nominovala jsem tě na Liebster Blog Award - budu šťastná když se zúčastníš :) - http://faraway-way.blog.cz/1310/liebester-blog-award

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mne osobne pomohla táto čistiaca pena http://www.creativebeauty.sk/shop/product.php?id_product=226 . Vyrážky sa mi zminimalizovali a dokonca zmizli aj niektoré jazvyčky. Avšak mne ju dala moja kozmetička, no určite sa bude dať kúpiť cez internet alebo v lekárni.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Zkus přírodní kosmetickou značku od DM Alverde (červená řada - Alverde Clear)... Mně pomohla hned za pár dnů :) A cena je úžasná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. na pokozke vacsinou byvaju az prejavy a pricinu treba hladat inde nez v pleti, takze kazdopadne si dat pozor na stravu a prijem tekutin. moze to byt kludne aj metabolicke, cize pripadne odkyslit organizmus (v zdravych vyzivach zvyknu predavat odkyslovacie caje) a mne na plet pomohol celkom aj pangamin s pupalkovym olejom (dostat v lekarni tak za 4 eura)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ahoj,treba citat podrobnejsie info o produkte....http://www.bioderma.com/sk/nc/produkty/co-je-nove/product/action/943.html sebium al je sice na akne ale aj to ma viac druhov,toto je konkretne na cierne bodky a nie na klasicke pupaky,ako uz pisali baby na pupaky je skor sebium akn....sebium al chcem aj ja vyskusat lebo mam problem prave s ciernymi bodkami,s tym mi nepomohla ani kozmeticka,stale sa mi to vracia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, teraz si ma úprimne šokovala. Hej, je pravda že takto podrobne som si o tomto nečítala, ja som tam pôvodne šla s tým, že chcem micelárku od Biodermy pre problematickú pleť.To mi tá slečna, ktorá tam bola vyhovorila s tým, že to nepotrebujem, že už videla aj horšie, a že toto mi zaberie. Takže ak je to fakt na čierne bodky a nie na vyrážky tak ďakujem pekne. Všade sa dnes dostanú ludia, ktorí nevedia čo hovoria.
      AKN by som rada vyskúšala, ale už je to na dosť dobrej ceste teraz a naozaj sa to hojí a mizne.

      Odstrániť
  17. Tiež som ho skúšala a u mňa žiaden efekt ale totálne žiaden. Celkovo od Biodermy rad Sébium na mojej pleti vôbec nefunguje, všetko je to nejaké slabé, ale tak zase na druhej strane pravdou je, že je to dermatokozmetika, ktorá predstavuje len podpornú liečbu akné, takže ani by sme žiadne zázraky čakať nemali, viac mi vždy pomohli normálne predpísané mastičky od dermatovenerologičky. Avšak Micelárna voda Sébium to je iná káva, je super, pekne vonia, skvelo odličuje a nedám naň dopustiť.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...