pondelok 19. augusta 2013

Recept: Čokoládová torta s malinami

Pokiaľ ma sledujete na facebooku či instagrame a odoberáte ma na YouTube, určite ste si všimli, že som prekročila "hranicu" 500 odberateľov, z čoho som naozaj strašne šťastná :)  Rozhodla som sa to mierne osláviť, a vďaka vám je tu teraz recept na "mini" tortu, s ktorou som oslavovala.


V článku nájdete aj písaný postup, pokiaľ by ste mali záujem tortu vyskúšať, verte mi, bola brutálne dobrá. ;D


Recept na korpus som si našla na tejto stránke, trocha som si ho však prispôsobila, pretože som robila menšiu tortu a tiež som chcela trocha experimentovať. Kokosový olej som teda v kuchyni použila prvý raz a bola som nadšená, pretože žiaden korpus mi nevydržal aj na tretí deň úplne vláčny. :)

Korpus (pre tortu s priemerom 18 cm)
3 vajcia
120 g polohrubej múky
120 g kryštálového cukru
2 ČL prášku do pečiva
1 PL kakaa
3-4 PL teplej vody
1 ČL kokosového oleja

(Pokiaľ chcete tortu robiť do väčšej formy, pozrite si odkaz na recept podľa ktorého som sa riadila ja ;))



Postup
Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtky. Bielka vyšľaháme do snehu. Pridáme polovicu kryštálového cukru (60g) a vyšľaháme do hladka (kým nebude vidieť zrnká).
Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru a 3 PL teplej vody 4 minúty. Potom pridávame striedavo polohrubú múku a prášok do pečiva a vyšľahané bielka s cukrom miešame ručnou metličkou. Môžeme pridať 1 PL kakaa. Pridáme 1 ČL kokosového oleja.
Rúru si nastavíme na 175°, cesto vylejeme do pripravenej formy - ideálne je použiť papier na pečenie a nijako formu nevymazávať, inak sa korpus deformuje. Pečieme 15-20 minút, po pätnástich minútach som korpus vybrala a špajdľou som ho v strede prepichla - bola dosť "mokrá", ale nič sa nelepilo, pre istotu som ho vrátila ešte na 4-5 minút. Potom bol top.
Korpus som prikryla utierkou, aby nevyschol, a nechala som ho vychladnúť približne hodinu.


Krém
Tento som si teda dosť zjednodušila, čo robím v podstate vždy (haha :D), ale verím že pre začiatočníkov bude jednoduchšie si spraviť takýto krém než sa trápiť s vlastným. Samozrejme je to na každom :)
Ja som použila Dr. Oetkera Krémovú náplň vanilkovú a pridala som jej troška potravinárskej farby. Všetko som spravila podľa postupu, ktorý je na obale náplne. :)

Keď nám korpus vychladne, je načase ho začať plniť. Ešte predtým sa ale treba zbaviť papiera na pečenie a korpus prekrojiť. Krému sa netreba báť, ja ho vždy dám radšej viac, aby to nebolo suché, na prvú vrstvu krému poukladám maliny (škoda že nemáme čerstvé), následne vrchný korpus natriem krémom a zlepím dokopy. Potom krémom obalím celú tortu a odložím do chladničky stuhnúť na 1 hodinu.

Nakoniec tortu ozdobím čokoládovou polevou, sviečkami a farebnou posýpkou :) Dobrú chuť :)

18 komentárov :

  1. Ajajaj, takto po ránu nám robiť chute :D Inak torta vyzerá skvele, čokoláda s malinami je jedna z mojich milovaných kombinácií, niekedy skúsim :) A gratulujem k 500 odoberateľom, zaslúžiš si ich :)

    http://eldormovitz.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tú kombináciu robila prvýkrát a určite si ju ešte zopakujem :D Ďakujem ;)

      Odstrániť
  2. Mňam, to vypadá skvěle! Nevěděla jsem, jaký dort si na narozeniny upéct, ale jak to tak vidím, asi vyzkouším tenhle :)
    Jinak gratuluji k 500 odběratelům :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam! vyzerá veľmi chutne, super video :) Určite ju vyskúsam spravit :)

    http://werushberry.blogspot.sk/ - prebieha GIVEAWAY!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, vypadá to dost dobře :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mňaaam ty vieš človeka potešiť!!!! Recept hneď zapisujem a zajtra idem vyskúšam!
    http://nalensworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to maximálne dobre asi niekedy vyskúšam :) To video nemá chybu určite si sa na ňom natrápila a gratulujem k toľkým odoberateľom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mňaam, užasne video, užasna tortička, fakt skvele, určite to spravím najbližšie :) spravila si mi riadne chute :) inak gratulujem k 500-vke, zaslužiš si to a ešte ovela viac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Gratulujem k toľkým odberateľom. :) Tú tortu určite vyskúšam upiecť, lebo vyzerá fantasticky a v záhrade máme akurát maliny, tak aspoň sa minú.. :) Len sa chcem spýtať na tie potravinárske farby, že prečo si ich tam pridala, možno je to debilná otázka, ja sa do pečenia až tak nerozumiem :D a chcem vedieť, prečo sa to tam pridáva a či to musím kúpiť. :D Je to len kvôli farbe, alebo..? Ďakujem za odpoveď. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :3 Nemohla by som sa prepašovať k vám do záhrady? :D Ja milujem čerstvé maliny o.o Tie farby som tam pridala čisto kvôli farbe, nič to s tým krémom samotných nerobí :) Vôbec to tam netreba kydať pokial to nechceš tak farebne, ja ich mám načaté a chcem to minúť - tak experimentujem :D :)

      Odstrániť
  9. Gratulujem k 500 odberom :) Dúfam, že ich bude viac, lebo si to zaslúžiš! Tá torta sa ti veľmi vydarila a oslintala som celú klávesnicu, keď som pozerala na video. Strašné chute si mi spravila. Recept som si uložila a určite raz to vyskúšam!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mňamí ! ♥ Ja osobne neviem, či by som niečo také vedela sama od seba urobiť :D Ako upiecť .. Ale raz to skúsim ;D A gratulujem :)

    Gabrielle Crystal RoseBonniee ~
    GIVEAWAY with Firmoo.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jejdá tá vyzerá teda skvelo ! Robíš mi chute :) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Wow, vypadá luxusně! Já naštěstí v teple nemám chuť ani péct, ani jíst, jinak by už byla ve mně :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mňam, to vypadá dobře!!:-D
    Caatherine

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ó, mňam! tak tú spravím babke s sviatku! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. v živote nebudem schopná niečo také vytvoriť, ale vyzerá to mňamozne.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...