pondelok 10. júna 2013

#1 VLOG: Podváha, anorexia a môj názor na "pro-ana" blogy


Ahoj :) Včera som natočila svoj prvý vlog, konkrétne k téme, ktorú vidíte už z nadpisu. Keďže som sama jedným z dievčat, ktoré majú takýto problém (podváhu, nie anorexiu), a myslím si že určite nie som sama, tak by to mohlo niekomu pomôcť, alebo aspoň otvoriť oči niekomu, kto s tým problém nemá. Otvoriť oči preto, lebo už sa mi neraz stalo a stále sa to stáva, že niekomu proste "ujde" debilná poznámka, pričom ani nevie o čom hovorí.

Jediné čo ma na tom štve je to, že o tom takmer nikto neuvažuje ako o probléme a takmer každá osoba, ktorej sa spýtam čo si o tom myslí, mi povie, že vlastne môžem byť rada, že nie som tučná. Nikto to vlastne nevníma ako zdravotný problém (čo podváha je), a ak to niekto nejako vníma, tak vás považuje za anorektičku.

Iba tak rozmýšľam, kedy už ľudia začnú konečne rozmýšlať normálne, prestanú odsudzovať a celkovo či táto dementná doba vôbec niečo dobré prinesie. Možno si hovoríte, že to vnímam príliš pesimisticky, ale nie, len som realistka.

Názory rada uvidím v komentároch, som na ne dosť zvedavá, čo si myslíte a ako by ste sa k tomu postavili. Ak ma niekto potrebuje upozorniť na to, že o tom nič neviem, tak budem dúfam, že sa sám vyvedie z omylu, pretože sa s týmto "pasujem" fakt už odmalička a nie je to vôbec sranda.

Na záver aby to nebol až tak negatívny príspevok, tak pridávam líčenie, ktoré mám vo videu a strašne sa mi páči, proste tá ceruzka na pery je top (sebakritika ide na chvíľu bokom, že? :D). Ešte zohnať aspoň trošku podobný rúž.


41 komentárov :

  1. Ahoj, zaujímavé video :) Aby som sa priznala, tak nad problémom podváhy som sa nikdy bližšie nezamýšľala, aj keď som sa už stretla s viacerými ľuďmi, ktorí mali tento problém. Ako som ťa počúvala, tak mi napadlo, či náhodou nemáš aj problémy so štítnou žľazou, vo videu si o tom nič nespomínala, ale napríklad ja som mala teraz na strednej spolužiačku, ktorá bola dosť podobný prípad ako ty, žrala všetko čo jej prišlo do ruky a vyzerala ako prútik a potom jej v 17 zistili, že má niečo so štítnou žľazou a to spôsobovalo aj to, že nebola schopná pribrať. Dali jej na to tabletky, no čo pribrala si nie som istá, ale zdá sa mi, že aj trošku áno. A ešte čo sa týka tých pro ana blogov, ja by som sa k tebe s radosťou pridala a nakopala a prefackala všetky tie dievčatá, ktoré si tieto blogy zakladajú a serú tým životy fakt ešte malých dievčat, ktoré keď si niečo také prečítajú, tak na sebe nájdu 20 diagnoz a majú dokašľaný celý život. Proste ono je to niečo úplne nenormálne a pri tom im sa to zdá úplne v pohode, že tým pomáhajú...No taký veľký prt robia, iba všetko viac kazia a robia normálnym dievčatám zo života nočnú moru. Navyše čo ma najviac na týchto dievčatách štve, že keby ich anorexia, bulímia a iné diagnozy boli naozaj lekársky potvrdené, tak by to nevybľakovali do celého sveta. Žiadna bulimička sa totižto neprizná s tým, že po každom jedle sa ide vyzvracať a všetky tieto veci...Ach tiež som sa rozčúlila :D Ale fakt ma tieto veci vedia vytočiť a všetky moje vlasy, sa stavajú dupkom...
    Ešte som ti chcela povedať, že si strašne sympatický človek, páči sa mi tvoj prejav a bolo úplne zlaté, ako sa ti rozžiarili oči a celá tvár, keď si hovorila o mamine. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa už párkrát aj napadlo či to nebude niečo "vnútri", teda tá štítna žľaza, lebo viem že s tým vôbec nie je sranda, no akýmsi záhadným spôsobom som sa na to nijakého odborníka nepýtala, nebola som na nijakých vyšetreniach ani tak, takže fakt neviem. Obvodná mi hovorila aj o tomto niečo, no nevyzerala byť presvedčená, že mám s tým problém (keď som sa sťažovala že sa mi blbo dýcha, tak mi vysvetlila, že nemám kondičku, ale stále na tom nie som o moc lepšie :D). Ak by mi na to niečo pomohlo a upravilo by mi to celý ten môj režim, bola by som asi najšťastnejšia osoba na svete. No úprimne veľmi pochybujem o tom že sa to dá nejako radikálne zmeniť, čo už, každý sme nejaký :)
      Tiež ma strašne zarážali tie komentáre na tých blogoch kde sa navzájom podporovali a všetko, no proste absolútne tomu nerozumiem. A nerozumiem ani tomu, ako niekto nemôže alebo nechce jesť, iba lebo si myslí bludy, ktoré si vsugerovali a celé je to proste zvrátené. Viem že niektoré dievčatá čo prepadli anorexii za to nemôžu a nevedia sa z toho dostať, no tie ktoré to robia akoby naschvál a fakt sa mi zdá, že väčšina z nich čo majú pro-ana blogy to majú iba na to aby boli čo ja viem zaujímavé. Keby chceli chudnúť budú mať blog o cvičení preboha. Chudnúť sa hladovaním nedá, hladovaním sa tak akurát prizabijú. Zase som sa nasrala, achjo.
      Tých 11 ročných detí čo ich nájdu a čítajú a riadia sa podľa nich, tak tie lutujem. A nechápem či ich rodičia nekontrolujú alebo tak (mňa minimálne do 14tich sledovali, celú moju históriu, čo si píšem a kde som na nete, tak neviem ako to majú dnes no :D), myslím si že celkovo kompetentní a dospelí ludia, ktorí by to mohli nejako ovlyvniť o tom nemajú dostatok informácií alebo neamjú čas to riešiť. Keby sa o to niekto viac zaujímal, možno by sa tomu dalo nejako vyhnúť. Ale to by bolo sakra ťažké, takže možno som aspoň jedným nahnevaným vlogom prispela k tomu, aby aspoň tie dviečatá, ktorých sa to možno priamo týka sa uvedomili. A nepadali do toho zbytočne. Ešte ti krásne ďakujem za vyčerpávajúci komentár, fakt som nečakala, že niekto sa k tomu vyjadrí a že ho to vážne "donúti" sa zamyslieť. A vďaka aj za pochvalu :D :)

      Odstrániť
  2. Tak zaujímavá téma, fakticky...90% z toho čo si hovorila som si len súhlasne prikývla hlavou. Niekedy som to brala tragicky, no teraz už ani nie. Chcem pribrať aj ja sama ale to sa proste nedá. Ja "žerem" ! Vážne! A furt nič. A ozaj je najlepšie to keď ľudia na teba pozrú a hneď ťa odsúdia, že asi nič neješ keď vyzeráš ako vyzeráš, samozrejme a tie plavky!!! To si vystihla. Ja mám dokonca 175 cm a mám 51 kíl. Posledné roky keď som už staršia musím povedať, že sa stretávať aj s názormi, že mám super postavu a podobne, cítim to tak obdivne ale na druhej strane sa stále nájdu nejaké indivíduá, s ktorými sa spoznám a jedna z prvých reakcií: "Preboha, jak môžeš byť taká chudá?" pričom by ich asi ani nenapadlo, že som schopná zjesť 8 palaciniek v pohode na obed. Taký život, čo ti poviem. Ja už na to kašlem, hlava hore a ideš :) Potom nikto nepozerá na to či si chudá alebo nie ale skôr na energiu ktorá z teba ide :)
    A tie blogy - ani sa nevyjadrujem...odporné...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež ma najviac dostáva že sa niekto nad tým ako zamýšla akoby sa pýtal "ako ešte môžeš existovať?" Ja dám maximálne tých 6-7, závisí od plnky (:D), s ovocím šlahačkou a tvahorom dám maximálne 5 a zase so syrom a šunkou už iba 4, pretože je to sýte. Ale normálne nutela alebo džem tak tých sa neviem dojesť :D Bože mňam, palacinky. Tiež už sa na to snažím kašlať, proste nevšímať si to, nemyslieť tak ale na druhej strane sa to nedá.

      Odstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úžasné video, chápem tvoje rozhorčenie, a myslím, že sme všetci pochopili čo si chcela povedať :) Súhlasím prakticky zo všetkým čo si povedala. O podváhe som doteraz netušila, tak som rada, že si to vysvetlila. Ak by som mohla zabalím ti zopár mojích kíl a pošlem ti ich :P myslím, žeby bola spokojnosť na oboch stranách :)

    Mimochodom pekný blog ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, tak to by teda bola :D Som rada, že to nakoniec nie je tak strašne zmätené video, aj keď hnevám sa dosť, snáď ma každý pochopil. A ďakujem za pochvalu, idem hneď mrknúť k tebe :)

      Odstrániť
    2. :)) pri mne sa veľa nenamrkáš, stále ho ruším a obnovujem :D nikdy s ním niesom spokojná :) ale ak máš instagram kľudne sa ozvy :) (@nykiwonder)

      Odstrániť
  5. Toto video sa mi páči .. a ja ako človek, ktorý síce rieši opačný problém chápem ako ťa to musí štvať, pretože ty pribrať chceš a nemôžeš, kdežto väčšina silnejších ľudí .. nehovorím že všetci, samozrejme sú takí, ktorí sú pribratí kvôli chorobe.. si za to môžu sami a to že takí stále sú a nič s tým nerobila je len a len ich problém .. teda .. no vieš, čo chcem povedať .. preto mi tento nielen tvoj prípad váhového problému príde horší .. a je podľa mňa super, že o tom takto verejne hovoríš bez servítky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím že by sa o tom malo vedieť, pretože je x prípadov kedy proste dievča s podváhou veľmi ľahko padne do anorexie. Anorexia je v konečnom dôsledku omnoho horšia než nadváha (samozrejme ak je niekto naozaj obézny že až príliš, tak to tiež nerobí dobre zdraviu), nielen že tie dievčatá majú ešte viac zničené zdravie a proste ich telo nebude veľmi veľmi dlho schopné normálne existovať a prijímať potravu, ale proste aj to, čo to spraví s ich psychikou je hnus. Proste pro-ana blogy by mali zrušiť. A každý kto šíri o tom pozitívne veci je minimálne psychicky labilný psychopat a mali by ho zavrieť. Achjo, zase som sa rozčúlila. o.o Ďakujem ti za názor! :)

      Odstrániť
  6. Veľmi zaujímavé video! A si krásne nalíčená:) Veľmi sa mi páči tvoje obočie a ten rúž je krásny:)
    http://nalensworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Líčenie je pekné a námet na vlog sa mi páči :) Áno, určite vieš, že tým trpím aj ja a index BMI mám skoro už na hranici s podvíživou .. Áno, niekedy sa teším že "jééj, nepriberiem" s môžem si jesť hoc aj o pol 1 ráno a nič mi nebude, ale zas niekedy sa pozriem na svoje útle ručičky a vidím, že trebalo by trochu hmoty pribrať ... Pokiaľ ešte cvičím, skôr sa ti vyrysujú niektoré partie, ale zas vidno, aká si "kosť a koža", pri niektorých prípadoch je to holt tak. Tento problém mám myslím od puberty, vtedy to bolo ešte okej o.o Pritom niekedy áno, nejem nejaké jedlo dňa ako polievku alebo tak, ale zas nie a nie pribrať ani kilečko, pokiaľ sa poriadne napapám. Jedine ak dodržiavam niekoľko jedál denne niekoľko dní po sebe a cvičím, potom priberie asi 1 - 2 kilo, no ako náhle to robiť prestanem, opäť sa mi vráti váha. Ja osobne som rada, že som za nejakú dobu pribrala dve kilá a mám 47 kg a stále sa an tom akosi držím a je mi fajn, aspoň maličký pokrok :) I keď môže to byť rodičmi, pretože oni keď boli mladí, tiež boli ako prútiky, takže, máme to v rodine :P Ale zas chápem tých alebo skôr tie, čo hovoria, že by "to chceli mať". Lenže kebyže to mali, určite by to nechceli :)

    Hah, to s tými tehličkami celkom poznám, dajme tomu. Tiež ma niektorí aj na telesnej trošku mierne s kamoškou podceňujú, že či dokážeme toto alebo tamto. Ako, mne to nevadí, ja už som si zvykla a oni to našťastie berú tiež normálne a skôr sa fakticky o naše rúčky napr. pri hode guľou boja :D Ale zas mi im dokážeme, že to zvládneme ! :) Moja kamoška je asi o 20 - 30 cm vyššia ako ja a je chudšia, takže vyzerá fakticky ako špilka :/ Ale zase dievča to nerieši ! :) Žije proste s tým a je s tým zmierená, i keď by to možno niekedy chcela zmeniť. Je jasné, že navzájom si urobíme zo seba všetci srandu, či už tí kyprotvarí, alebo my "suché" :D Ale vieme, čo si môžeme dovoliť a kde sú zas hranice :)

    Hahá, ja jem .. Každodenne .. Jem aj v škole .. Kúpim si niečo aj v školskom bufete, niečo sladké .. A furt, furt nič -_-"

    K pro-ana blogom sa nevyjadrujem, je mi z nich zle .. Nechápem ich .. A áno, chodia tam iba takéto vekové kategórie poväčšine. Nič proti "zdravému jedálničku" a cvičeniu, to je niečo iné, fitness blogy môžeš .. Ale toto absolútne nie .. A s tým Blog.cz máš pravdu a sú tam aj inší dementi -_-" Ale neboj sa, ono sa im to vráti v budúcnosti a budú ľutovať .. Ako ale zas to NIE JE IBA NIMI. JE TO AJ DNEŠNOU SPOLOČNOSŤOU, čo musíš uznať .. Celá táto spoločnosť a vychrtlé modelky a pod., všetko toto je choré ..

    A i tak nechápem, prečo mám podváhu, keď ja mám také hrubšie stehná O.o Čomu absolútne nechápem, pretože moja váha a výška nejako v BMI nesedia .. Ako si písala hore v komentári, ja som bola aj na vyšetrenie štítnej žlazy, ale našťastie *poklopala* ju nemám ! O.o

    + Líčenie je pekné ! :3 ♥

    + Za prípadné gram. chyby sa vopred ospravedlňujem o.o

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám BMI 17 celé niečo. Pričom také "zdravé" hodnoty by mali byť od 20 do 25. Na všelijakých internetových stránkach som sa dočítala, že už BMI 18 majú anorektičky a každý, kto ho má nižšie už by nemal byť medzi živými. Nejako ešte stále existujem no. Ale berme do úvahy to, že väčšina takých webov píše bludy. To že pri cvičení sa mi rýchlejšie vyrysujú svaly je super, vzhľadom na to, že nemám takmer nijaké percentá tuku v tele. Teda pokiaľ to správne ráta tak mám cca 18% a aj to si myslím že mám všetko na bruchu! :D Teraz si predstav že by som si chcela vyrysovať brucho. Tým pádom by som to potrebovala všetko spáliť, a telo prirodzene potrebuje aspoň nejaké tukové zásoby. Želám si, aby sa tá trocha "tuku" dala presunúť. A vždy takto pri bruchu sa nahnevám, prečo práve ja musím mať takýto debilný problém.
      Naozaj by som bola zvedavá na tú štítnu žľazu, čo keby mi náhodou vedeli pomôcť? Ja dokonca už ani nemávam také obdobia kedy trošku priberiem. Proste sa mi to furt drží raz za čas to vyskočí o kúsok vyššie a potom zase nič. Momentálne mám pri cca 170 cm 47-49 kilo. Proste to je strašne málo.
      Súhlasím s tebou určite v tom, že niekto kto toto tak strašne - keby to mal vôbec by to nechcel a absolútne by so sebou nebol spokojný. totiž iná vec je sa s tým "narodiť" a iná vec je zhodiť váhu a udržať si postavu. o.o
      Mylsím si že fitness blogy a hentie rádoby blogy s témou anorexie sa nedajú ani porovnať, proste dve úplne odlišné veci. Kiežby si dievčatá vo veku (11)12-14 rokov uvedomovali, že hladovaním sa nič nedosiahne. A aj tak sú ešte stále vo vývine, vtedy by sa jedla mali držať zubami nechtami. Preboha.
      Súhlasím aj s tým, že táto spoločnosť je odporná a zvrátená. Achjaj. A teraa sa ešte učiť fyziku.

      Odstrániť
    2. Tak skús ísť na vyšetrenie, ja by som to aspoň skúsila :) A problém môže byť možno v tom, že aj neraňajkuješ a tak proste :/ Do mňa taktiež nejde niekedy ráno jedlo, no bez raňajok by som bola ako mŕtva a mala by som také kŕče v bruchu, že až. Obed niekedy taktiež nemusím, takže si ho "odložím" na inšiu hodinu, ale potom to zjem, to isté s desiatou, ktorú občasne nosím domov a vložím do chladničky, pokiaľ nebolo vonku príliš horúco :)

      Tak toto vážne nechápem :) Aspoň keby boli také "inteligentné" a pozreli si, čo je napr. taký jojo efekt apod. :) Myslím, žeby im to pomohlo ;) A to, že pocvičí 5 minút denne a nebude jesť nič, to fakt nie je "zdravé" cvičenie a diéta :) Presne presne, sú vo vývine -_-" Potom budú pindať, že nemajú prsia !! XD XD XD

      Odstrániť
    3. tak aj aj keď som raňajkovala, tak som s tým mala problémy, takže vážne neviem, asi budem musieť skúšať či to niečo neovplyvní, ale pochybujem, že by sa u mňa mohlo niečo naozaj zmeniť a fungovala by som normálne. :D Ja som bez raňajok už ale fakt dlho zvyknutá a možno to bude aj tým že jen kedy chcem a ak si dám na noc niečo ťažšie tak ráno nemám hneď potrebu jesť. Ale spaluje mi sakra rýchlo, takže to bude asi iba vec toho ako som zvyknutá no. o.o To vyšetrenie ani skúsim, čím ďalej tým viac nad tým rozmýšlam.
      Čo som dnes naschvál pozerala taký pro-ana blog, to n´dievča tam malo "jedálničky" akože jedno jedlo denne pod tým tri kilometre ospravedlňovania sa ako nechcela zjesť tú 1/4 rezňa a podobne. Proste by im mal niekto pomôcť a odpojiť ich od internetu. Vôbec si podla mňa neuvedomujú, že tým škodia ostatným okolo. Achjo.
      To s tými prsiami ma pobavilo :D

      Odstrániť
  8. Komentář ohledně videa jsem psala už na YouTube, ale musím říct, že tohle video je vážně super. Krásně o tom mluvíš a plno lidem třeba otevřeš oči :) Co se týče líčení, celou dobu, co jsem se dívala na video, jsem si říkala: ,,sakra, ta má ale nádherný linky.. tý to ale sluší s těmi linkami.." :D Vážně krásný líčení♥
    Sheisbrunette

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si vážne cením, že mi komentuješ aj youtube, aj blog. Sama viem, aké je to náročné :D :) Linky sa tentokrát až tak nepodarili mala som iný štetec než zvyčajne ale tak čo už. :D Ďakujem! :)

      Odstrániť
  9. Máš ozaj rozumné názory a vďaka bohu, že si proti tým pro-ana blogom a podobne. Tí ľudia sú fakt neskutoční. Resp. tie baby, väčšinou sú to asi dievčatá... Ešte sa im ani len úplne nevyvinulo telo a už na sebe vidia tie kilá navyše, ktoré tam ani nie sú a brutálne si týmto ničia zdravie. A úplne ma vie doraziť, keď vidím, ako si tam píšu tie "jedálničky", ktoré sú prázdne ako si spomínala vo videu, a ešte si to navzájom v komentároch chvália. Ich rodičia by im fakt mali kontrolovať, čo na tom internete robia, lebo očividne na nich tieto blogy a ľudia za nimi vplývajú veľmi zle.

    A ja sa tiež musím vyjadriť aj k tvojmu líčeniu :D Straaaašne sa mi páči tvoje obočie! A tie linky máš vždy tak pekne spravené ♥

    v i n t a g e • f r e a k

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Super video!:) úplně mi mluvíš z duše! celou základku si ze mě kamarádi utahovali, jak jsem hubená a úplně si vzpomínám, že jsem se pořád nutila jíst i když jsem byla už dost nacpaná, jen abych přibrala. Výsledky ale žádné :( až v pubertě se mi rozšířily boky, ale ruce mám pořád jako tyčky a snažím se je aspoň posilováním zmohutnět.. genetika je hrozně mocná, zatím mám ramena úzká, ale cvičím jen chvíli,tak uvidíme po delší době, co to udělá:D mohlo by mi to aspon trochu zpevnit záda když už nic jiného :D

    www.lorietta.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Hned na začátek.... Máš naprosto velký a krásný očiska O.o:3 To je jenom taková vsuvka...:D:)

    Je to naprosto perfektní video! Já jsem nikdy problém s anorexií nebo s něčím podobným neměla ale samozřejmě vím, že takoví lidi tady jsou. Jeden z případů je třeba jedna blogerka s kterou si píšu doteď a měly jsme spolu i blog (nechci být konkrétní). No a ta mi řekla, že má rychlí metabolizmus a že se může najíst jak moc chce ale prostě nepřibírá. Taky se bojí chodit v létě na koupaliště že by se jí každý bál a čučel na ni... S tímto bohužel ale nic nenadělá a musí se s ním naučit žít stejně jako ty a neskutečně vás (ale i další) obdivuji! Přiznám se, že občas si řeknu ''Týjo, tak je vychrtlá'' ale pak mi dojde, že za to třeba nemůže. Letos ve škole jsme měli dost témat právě na anorexii a bulimii a přemýšlela jsem nad tím ale pak jsem viděla fotky modelek a ostatních dívek a ... prostě NE! Radši budu žít s faldíkami na břiše než mít škaredý zuby a hnusný vlasy (což se anorektičkám dělává...)

    Mě je 14 let a vážím 57 kilo. Ráno se probudím a mám 57,1 ... večer po večeři mám 27,9 a nehnu se o kilo níž ani výš ať dělám co dělám. Mám 168 cm (cca) a dlouho jsem si myslela, že jsem vysoká a tlustá. Teď si přijdu vcelku normální ikdyž bych nějaké faldíky ráda z břicha dostala ale jsem se sebou v podstatně spokojená:D Akorát nemám prsa ale to je zase něco jiného... No, doufám že tento komentář nebude moc sobecký ale něják se mi to sem hodilo:D:) Hodně štěstí v životě:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Och moje zlato.. toto video si úplne zabila totálne ťa obdivujem .. nie každé dievča môže vyzerať ako speváčky SEREBRO v klipe MI MI MI a ty si to konečne povedala nahlas.. dnešná doba totálne vymýva mozgy, dnešné dievčatá a chalani chcú vyzerať ako osoby z časopisov, dokonca žiadajú partnerov, ktorý ba aj na čele majú tehličky a potom sa deje to čo sa deje. Uplne ma to vzalo keďže je to aj môj prípad.. zatiaľ čo pred rokom aj nejakými mesiacmi som mal nadváhu, dnes mam tak stiahnutý žaludok, že robím presne to čo ty.. ráno nič a poobede až do neskorej noci žujem.. ruky mám chudšie ako niektoré tie anorektičky ale brucho ako tehotný.. a prečo? len preto že som bol hlupy a tiež som mal nejaký ten komplex.. a dopadol som ešte horšie.. :) takže šír posolstvo krásy v každom ďalej máš na to !!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Zahlédla jsem tu rafinovaně skryté náznaky omezenosti.

    Hodně lidí si myslí, že si za to můžeš sám. Vždycky. Vlastně, u těch s nadváhou, byť třeba mírnou, se předpokládá, že pořád jenom něco futrují, vůbec se nehýbají a vlastně snad ani chodit neumí. U tebe zase naopak, že ti ani najest nedají. Nechápu, jak to někdo může tvrdit, když tě nezná, nezná tvou životosprávu, neviděl tvoje rodiče - geny dělají hodně.
    Zkreslené představy dnešní doby o kráse trčících kostí jsou k vzteku a pláči. Zejména, když z podváhy a anorexie vyplývá spousta zdravotních problémů, o kterých se lidem, klidně s mírnou nadváhou, ani nezdá.
    A taky psychika. Nejen malých děvčat. Ale všichni jsme neustále bombardovaní ze všeho, že vážit 40 kilo i s postelí je krásný, úchvatný, zdravý a nevím jaký.
    Kdybys byla můj případ, jakože jsem opačný případ tebe, tak taky nadáváš.
    A moje rada? Vyser se na všechny, nikomu do tebe nic není a všichni s tímhle názorem ti nesahají ani po kotníky. Teď je možná ignorovat nedokážeš, ale ten čas přijde. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne za komentár. :) Dnešná "spoločnosť" (ak ju tak vôbec môžeme nazvať) je tak strašne prežratá obrazom "dokonalosti", ktorý sa vytváral už veľmi dávno (tuším to súviselo s Twiggy, ale fakt som ni nie istá) a akosi sa zachoval až dodnes a všetky dievčatá sa zrazu potrebujú podobať na modelky a chcú byť dokonalé. Podľa mňa je to obrovská chyba, pretože sa im to väčšinou nikdy priamo nepodarí a skončia strašne zle. Teraz teda hovorím o tom ak prepadnú anorexii. Nebudem hovoriť kto do toho väčšinou spadne, spadnúť môžeme všetci, pokial nemáme dosť rozumu, alebo si absolútne neveríme. Anorexia je choroba, a je sakramentsky zákerná, a čím ďalej tým viac (fakt) malých detí a dievčat sa snaží chudnúť a hladujú a podobne. Ja pretože mám úplne iný sen ako anorektičky (chcem poriadne pribrať aby mi to už ostalo), a absolútne nerozumiem prečo sa niekto zdravý (alebo vo vývine) rozhodne, že si to zdravie zničí. Viem, že keď jedno dievčatko s podváhou ktoré spraví vlog o tom čo ju štve už od detstva, toho veľa nezmení, no mala som potrebu si vyjadriť svoj názor, možno to aspoň niekomu otvorilo oči.
      Bombradovaní sme tými blbými rečami stále a bohužiaľ väčšina dnešných ludí o tomto ani netuší a komentujú, buzerujú, vysmievajú sa bez ohľadu na to, aby si uvedomili čo sa môže tým luďom stať. Vravím, celá táto spoločnosť je jeden veľký hnus, nájde sa pár ľudí ktorí majú rozum, ostatní na teba ukážu prstom, odstrčia ťa a potom si z teba raz za čas spravia srandu, pretože nemajú do čoho pichnúť. A vtedy si vždy iba uvedomím, že sú to ľudia bez názoru, bez niečoho čo by ich naučilo rozmýšlať a chovať sa. A až potom sa začnem zamýšlať nad tým, že by so mnou trebalo niečo robiť - koniec koncov keby som bola normálna a netrčala by mi chrbitca (sama si už z toho robím srandu, že som dinosaurus :D no ktorý človek ktorý ma absolútne nepozná si o tom bude myslieť niečo pozitívne? nikto.) tak by pravdepodobne nemali potrebu si zo mňa uťahovať. Lenže mne je nanič sa zamýšlať nad tým ako môj problém vyriešiť, bohužial, gény sú gény a s tými si ja neporadím.
      Ďakujem za komentár ešte raz, aj za radu, pretože máš úplnú pravdu. Len sa mi trošku zdalo, že to vnímaš (možno) negatívnejšie, pretože som sa asi vyjadrila blbo, keď som povedala, že ľudia s nadváhou to nemajú tak ťažké ako my. V podstate sme na tom úplne rovnako. Len to máme opačne. Bohužial som si asi neuvedomila, alebo som teda nemala k druhej strane veci čo povedať, keďže v tej svojej sa "vyznám" lepšie. Asi to bolo odo mňa trochu sebecké však?
      V podstate mi išlo iba o to povedať nahlas môj názor, a vyzdvihnúť to, že ludia v dnešnej dobe sú po väčšine úplní tupci, pretože si takmer nikdy neuvedomujú, čo ich slová spôsobia. V tomto mám myslím celkom pravdu. Snáď ten čas, kedy budem vedieť niekoho/niečo ignorovať raz príde. Väčšinou to čo ma štve, nikdy nenechám napokoji :D :)

      Odstrániť
    2. Nemyslela jsem tvou omezenost a sama si narazila lehce na to, že i lidé s nadváhou můžou mít stejný problém. Já jsem poukazovala na některé komentáře tady, když čteš mezi řádky... Najdeš tu plivání na stranu lidí s nadváhou a genové obhajování hubených.
      Většina těch štíhlých až vyhublých lidí, co se sami sobě líbí očividně neuvažují o tom, že i ti "tlustí" mají něco v genech, co prostě neovlivní.
      A vůbec nechápu, proč se tohle řeší. Inteligentním lidem je snad uplně jedno, co máš na sobě, nebo jestli máš 40 kilo nebo 80. A ti, kteří tohle nechápou mě absolutně vůbec nezajímají a jdou mimo mě.

      Odstrániť
  14. Úplne si ma dostala... Čakala som dlho-predlho, aby som si toto video pozrela v pokoji, pretože tento problém sa týka aj mňa. A chytila si ma za srdce. Pretože presne poznám tie závistlivé reči kamarátok, keď hovoria, že by chceli mať váhu ako ja. Raz mi to povedali v triede na hodine. Vybuchla som so slzami v očiach, že si nevedia predstaviť, aké je to hrozné nemôcť pribrať, keď nechcem byť taká vychrtlá. A oni sa na mňa urazili, že určite je to lepšie ako nemôcť chudnúť(a pritom tie baby majú normálnu váhu).. Najhoršie bolo, keď som zažívala stres, schudla som 3 kg za necelý mesiac a už sa tie kilá nevrátili... Už skrátka nemôžem pribrať. Nakoniec som mala helicobactera, ktorý ma vyžieral ešte viac,a neznášala som všetky tie keci, že prečo nejem, že som chudučká, že by som mala viac jesť a pod. Hlavne keď som to počúvala každý deň doma, už mi z toho preplo. Musela som vyhľadať psychológa. Naokolo to nikto netušil. Ako ma ubíjajú tie ich sprosté reči o anorexií. Pretože ja nie som chorá v tom zmysle, že by som si myslela, že som tučná. Mala som časy, keď som svoje telo nenávidela, že je také chudé. Ale postupne som prešla na pozitívne myslenie, a naozaj sa to zlepšilo. Síce mám stále váhu okolo 46kg a výšku 163cm, ale BMI nemám až také nízke ako je to normálne a cítim sa vo svojom tele šťastnejšia. Aj ja by som chcela mať pekné bruško, a keď poviem, že chcem mať viac sily a svalov, tak sa na mňa všetci usmievajú ako keby som bola debil. Veľakrát som kvôli tomu všetkému plakala. Priatelia ma urážali a neuvedomovali si to, pretože vedeli, aký závažný problém mám. Tiež som neraňajkovala, ale už viac ako 5 rokov. Ale zmeniť som to musela, pretože som začala byť strašne unavená. Raňajky sú dôležité. Nečudujem sa, že ťa tvoja mamina upodozrievala, u mňa to bolo také isté. A v dnešnom svete sa to deje veľmi často, že baby chudnú aj v nízkom veku, myslím, že jej strach bol oprávnený, keď sa na to pozriem z jej strany. Určite to nebolo preto, že by ti neverila, len mala o teba strach :)

    Pro-ana blogy... blog.cz je ich plný. A som rada, že ich už nemám denne na očiach. Strašne ma to deprimovalo. Neskôr som bola vždy nas*atá a nechápala som, že skoro nikde nenájdem blogy proti-ana.

    Stále si myslím, že čím viac jem, tým viac spaľujem. Asi som ten typ postavy- EKTOMORF.

    Tlieskam, najlepší VLOG, aký som kedy videla.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si sa nakoniec dostala k tomu aby si si ho pozrela, lebo tvoj komentár ma neskutočne potešil! Teda potešilo ma to, že existuje niekto, kto ma chápe.
      Ja som síce nikdy do plaču nevybuchla, ale o to horšie to bolo u mňa vnútri, lebo keď sa ma niečo dotkne (fakt že dotkne) tak chytím amok a slzičky si ku mne nájdu cestu až keď sa upokojím. Ale zato hučím v pohode aj 15 minút. Dôvod je však u nás rovnaký - nikto si to nedokáže predstaviť, nikto kto si tým neprešiel a nikto, kto si tým neprešiel, by nikdy nemal povedať, že to chce.
      U mňa bolo najhoršie obdobie asi v nemocnici pred tromi rokmi, mala som na perách otrasný herpes nejako zmiešaný so stafilokokom či s čím a možno v tom bol aj atopický ekzém. V preklade mala som asi 12x väčšie ústa aké boli opuchnuté, všade chrastičky miestami hnis a tak podobne. Keď som už som nevedela hovoriť, piť a ani jesť - a na druhý deň ráno som odpadla a na ďalší deň ma vzali do nemocnice - okamžite som šla na príjem. Bola som tam dva týždne, vtedy mojich priemerných 45 kilo pri 165 cm bolo etše ako tak fajn. Keď som tam prišla mala som 41/42. Humus. Všetci na mňa pozerali štýlom akože "Ty si ešte nezomrela?" a ja jediné čo som dokázala bolo zazerať. Normálne ma chceli presunúť na to oddelenie pre anorektičky, ale rýchlo som to dobehla keď som potom už mohla aspoň trochu jesť. Navyše naši im to nechceli dovoliť. Ale odvtedy som to začala brať vážnejšie, dovtedy som stále čakala, že zázračne priberiem alebo tak. Potom mi došlo, že nie.
      Momentálne na tom nie som až tak zle, mám 48/49 kg na 169 cm (približne) bmi mám okolo 17 čo je veľmi málo. Stále nedokážem normálne existovať hlavne s "podporou" ľudí, ktorí na mňa drzo vypliešťajú oči a tvária sa akože "omg, ďalšia vychrtlina". Vtedy si želám, aby som mala viac fyzickej sily a vysvetlila im to prostredníctvom nej. :D
      Vďaka tvojmu komentáru už viem, že moja mama to nemusela myslieť celkom zle. Ale nikdy som sa na to až tak celkom nepozrela, pretože som ju vinila z toho, že ma úplne bezdôvodne podozrieva. Čo už, mamy. :D
      Mala by som asi začať raňajkovať. Ale fakt sa snažím, len je to ťažké. Tiež mi napadlo, že by som si mohla určiť, že napr večer po 20:00 už nebudem jesť, aby som ráno mala väčší hlad, ale s mojou podváhou by to asi nikam neviedlo. Celé to bude o tom zvyknúť si.
      Inak už som z tohto celého tiež úplne chorá + ešte riešiť všetky ostatné problémy (a nie je ich málo) a moja psychika je už proste nulová. A to už je dlho, ale stále nejako prežívam :D Ale bojím sa, že keby som prišla ku psychologičke alebo k nejakému odborníkovi, ešte viac sa zrútim. Proste keď mám problém, nedokážem to povedať ani niekomu blízkemu.
      Ešte raz ti ďakujem za komentár a vlastne aj za podporu, ktorú som z neho načerpala ;) Držím ti palce, obidve si asi musíme zvyknúť to ignorovať a byť v tomto smere pozitívnejšie a kašlať na bezohľadných blbých ludí. Len keby ich bolo menej. :) (Dúfam, že tentokrát to nebude až tak strašne dlhé, normálne mi to hodilo upozornenie, že som prešvihla 4096 znakov a že ho nemožno akceptovať :D)

      Odstrániť
    2. Ako to máš s tými raňajkami? Nestíhaš alebo ti už nechutí? Pretože ja som si tak zvykla nejesť, že moje telo ráno, keď som išla do školy, nedokázalo nič prijať a cítila som sa na zvracanie, celý deň mi potom bolo z toho zle. Cez víkendy som mohla raňajkovať vždy, ale keď som niekam ráno musela ísť, môj žalúdok protestoval. Potom mi psychologička odporúčila jesť rozmixované ovsené vločky s medom a odvtedy som začala raňajkovať normálne. Úspech pre mňa bol, keď som raňajkovala v dňoch mojich prijímačok na VŠ a už žiadnu kašu, ale normálne jedlo. Už sa teším, kedy to oznámim psychologičke, bude mať obrovskú radosť :)
      Psychológ je nestranný človek, dokázal by ti možno lepšie pomôcť ako blízky- lebo ten ťa má celý čas pri sebe. Tiež som sa tam už položila, ale v tom to je, že to vyjde na povrch. Hanbila som sa prvé dni, keď som tam revala a nemohla ani dýchať z toho, ale sama mi vysvetlila, že to musí ísť von a mnoho vecí som pochopila, prestala som sa nenávidieť, prestala som negatívne vnímať svoje telo a čo viac...stále som sa musela so sebou pretekať. Stres bol môj najväčší nepriateľ, kvôli nemu som ani nejedla a všetky kilá, čo som stratili, išli veľmi ťažko naspäť. Lenže ťažko teraz priberiem, keď nemám svalovú hmotu :( A som sviňa svinská, lebo myslím viac na pohodlnosť a môžem si za to sama, že sa do toho konečne neopriem a necvičím poriadne :-/
      Psychológ ti nemôže ublížiť, len pomôcť, od toho sú tu :)

      Nemáš za čo ďakovať, ja ďakujem, že si na to odpísala a viem, že nie som v tom sama, lebo taký pocit samoty v problémoch, kde si človek nevie pomôcť sám,je pravdupovediac na ho*ienko.

      Odstrániť
  15. podľa mňa vybrala si veľmi dobrú tému!
    Ja osobne s týmto nemám nejaké skúsenosti aj keď istý čas som tiež podváhu mala (to bolo také divné obdobie plne stresu a kadejakých vecí okolo toho a jesť mi proste nechutilo) ale chvalabohu je to už za mnou a teraz môžem povedať že som so svojou postavou celkom spokojná, jasné že sú isté zlé partie ale nejako to neriešim
    V mojom okolí je pár dievčat ktoré majú podobné problémy a tiež sa stretávam s tými hlúpymi poznámkami k ich postavám .. mňa osobne takéto poznámky nikdy nanapadli takže tú logiku ľudí fakt nechápem.
    Tiež som sa stretla aj s jednou úplnou kravinou nad ktorou sa mi rozum pozastavuje a to že mojej kamarátke povedal vlastný chlapec aby schudla a ona 50kg chúďa s výškou asi 175 teraz prestalo jesť.
    Čo sa týka tých blogov tiež sa na pár už narazila a tiež mi to príde úplne choré.Nechápem tie dievčatá fakt.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Presne moja situácia, a stále keď nájdem niekoho .. stačí len na blogu, že ma podobný prolbém ako ja tak sa poteším. Aj keď to nie je nič super. Ja mám tiež podváhu .. mám 162 cm a 41 kg.. a už viac ako 3 roky nemám šancu pribrať. Jeden čas som skúšala viac jesť a tak priberať, ale nie je dobrý nápad tlačit do seba jedlo, keď organizmus nie je zvyknutý na toľko jedla a príde mi len zle. Tak teda smola, musím sa s tým zmieriť. Nikde nenájdem články typu Ako pribrať, za to články Ako schudnúť nájdem každé dve minúty. S postavou až taká nespokojná nie som, akurát by som chcela byť trocha väčšia, vyššia, pribratejšia.. Nie moc, chcela by som hlavne pribrať do rúk, pretože mi trčia kosti na zápästí a všimnem si to hlavne na fotkách, na ktorých som. Ďalej by som chcela trocha do zadku, a hlavne do pŕs, pretože mám zachvílu 18 rokov a vyzerám na 14-15. Normálne niektorým dievčatám, ktoré majú tých 15 rokov vyzerajú oveľa lepšie a ženskejšie ako ja, čo budem zachvíli akože dospelá. Na to sa vôbec necítim a už vôbec na to ani nevypadám. Proste je to na hovno, presne ako si sama povedala. Je neskutočné ako niekto nevie pribrať, nech je čo chce kedy chce, aj večer o jedenástej môže zjesť 3 čokolády a nič to s ním nespraví. Niekto ked zje 1 jogurt pribere 5 kilo.. Naozaj začínam mať aj ja nervy ako to píšem. Ani by mi to nevadilo, keby mám menej rokov, keď som mala 16 a začala som si všímať postavu moju, tak som si pomyslela, aj mi mama hovorila a tak, že do 18-19 rokov aj tak ešte narastiem. No taký trt, ani centimeter ani polkila. Neskutočné. Najviac ma na tom štve, že až budem mať aj 20, 21,22 a viac rokov budem taká malá.. A v plavkách dakde ísť? To je tiež katastrofa. Bez rici cici.. :D a ešte v 18tich. no to je neičo super. a vychudnutá ako vyžla.. dobre až také zlé to asi neni, ale dakedy mám taký pocit..
    A s tou doktorkou je to tiež tak, stále ked tma prídem,,,vraví mi že či nechcem pribrať, ze by som mala a takéto.. či mi nechutí jesť. Tak nech mi dá dáke vitamíny alebo čo ja viem čo, čo mi aj pomože pribrať alebo dačo. Aj tak by som 100% nepomohlo, ale tak čo už.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Úprimne ti môžem napísať, že ma tvoja osobnosť úplne uchvátila! Si tak nádherné a inteligentné dievča! V dnešnej dobe je takých ľudí skutočne, ale skutočne veľmi veľmi veľmi vééééľmi málo, preto si moc cením, že si práve ty jedna z nich.

    Toto video ma dosť zaujalo, nakoľko mám presne opačný problém. Netvrdím, že som neviemako obézna, no mám, ak sa to tak dá nazvať, minimálnu nadváhu. Teda, z najhoršieho som sa dostala von, aj keď tie zážitky z toho všetkého... Ľudia sú naozaj otrasní a nikdy im nikto nevyhovie. Keď si príliš chudá, kritizujú ťa ako anorektičku, keď si naopak zase príliš tučná, vidia ťa ako obyčajnú nenažranú sviňu. Bohužiaľ.

    Nakoniec ti chcem vzdať hold a znova sa poďakovať všetkým možným nebesám, že ešte stále nevymreli inteligentní, slušní a hlavne NORMÁLNI ľudia.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ja som mala presne tento istý problém, takže ťa chápem.. Mohla som zjesť hocičo a nepribrala som.. Stále som sa napchávala a proste mala som furt 42kg a všetci sa mi smiali a nechápali ako môžem tak existovať, strašne ma to trápilo, bola som dosť zle na tom psychicky, dokonca som kvôli tomu mala veľmi nepravidelnú menštruáciu...napr., že som mala 2 týždne vkuse menzes a potom som polroka nemala vôbec.. Pribrala som až vtedy, keď som začala papať antikoncepciu.. Nechcem ťa na to nahovárať ani nič, len vravím, že mne to pomohlo.. A pomohlo to aj iným dievčatám čo poznám.. Ale napr. moja mama má po dvoch deťoch 47kg a vyzerá jak anorektička, lenže ona za to proste nemôže, pretože má problémy so štítnou žlazou..Tak skús si ísť dať urobiť vyšetrenia na štítnu žlazu a možno ti zistia, že aj ty máš tento problém..Držím ti palce, nech sa ti podarí vyriešiť tento problém a dúfam, že čoskoro sa ti podarí pribrať.. Si strašne krásna a milá ;) A veľmi pekné linky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja rok dozadu som mala okolo 45 kilo. Ako cítila som sa v pohode, pokial som dodržiavala pitný režim, ak nie, automaticky som šla k zemi a proste som odpadávala. Tiež nikto nechápal ako je možné že žijem a podobne, "vysmievanie" a debilné poznámky na základke boli na dennom poriadku, na strednej ma tiež ešte občas kde kto podpichuje. Ale už si sama zo seba viem spraviť srandu že vzadu na krku mám dinosaura, tak už som na tom psychicky lepšie.
      Tiež som pribrala keď som začala papať antikoncepciu. Z tých chabých 45 kíl sa v priebehu asi 2-3 mesiacov stalo 51. Bola som šťastná ako hovedo, konečne mi prestali až tak trčať kosti, dokonca aj ten dinosaurus sa skoro schoval a nemala som tak prepadnutý ksicht. Proste som vyzerala viac ako človek :D A mala som kozy, ale to nie je téma článku ani videa že :D
      Potom keď som to vysadila, čo bolo už pred pár mesiacmi tak mi to strašne rýchlo zišlo dolu a držalo sa to asi mesiac na 47-48 kilo. To bolo ešte fajn. A potom keď mi raz váha ukázala necelých 46, vedela som, že som zase tam kde som bola. Akurát tá antikoncepcia mi nerobila príliš dobre, a kvôli tým pár kilám, ktoré snáď naberiem aj časom, mi nestojí za to, ničiť si pečeň. Ale bolo to fajn :)
      S tou štítnou žlazou už by som si vážne mala niečo zistiť, stále to mám niekde v podvedomí, no nikdy ma nenapadne sa ísť vyšetriť :D Ale niečo mi hovorí, že tým to nebude a proste mám asi iba blbé gény. Verím, že raz začnem normálne priberať aj keď žeriem viac ako priemerní bežní ludia :D Ďakujem krásne za podporu :) Aj za pochvalu :D

      Odstrániť
    2. Noo s tým odpadávaním sme boli na tom podobne :( ..Na základke tie výsmechy boli hrozné, na strednej to aj u mňa pokračovalo, ale našťastie to potom už neskôr prestalo.. Ja som tú antikoncepciu začala brať 2 mesiace po dovŕšení 17-tky a to kvôli tej nepravidelnej menštruácii a aj kvôli pleti.. Doktor mi ju odporučil a menštruácia sa mi upravila a nemám ani také bolesti ako som mávala.. A pribrala som až po ôsmich mesiacoch od začatia brania tabletiek na 49kg.. A tiež som sa tešila, že mám konečne kozy :D ..Aj moji blízki a priatelia boli radi, že konečne vyzerám lepšie a normálnejšie a už nie som taká vychudnutá.. Narástlo by z toho síce aj trošku bruško a mojim kamarátkam tiež, ale stálo to za to.. Dnes mám 51kg a beriem antiku doteraz a to mám už 20 rokov, v januári budem mať 21.. Ale po lete ju určite vysadím, pretože moja pečeň už musí byť riadne v riti :D ..Ale strašne sa bojím čo to spraví s mojim telom, keďže je už na to zvyknuté..Bojím sa, že budem mať opäť nepravidelnú menštruáciu s krčami a min. 12dní (teraz mám max. 4dni a bez bolesti), že zase schudnem, zmenšia sa mi prsia a že budem tam kde som bola predtým.. Ale už si chcem ozdraviť telo a chcem, aby si moje telo oddýchlo a keby som aj otehotnela, tak by mi to vôbec nevadilo.. Len sa bojím tej váhy, že zase klesne no :( ..Však uvidím čo sa stane.. A ty si kolko mesiacov brala antikoncepciu? A prečo ti nerobila dobre? Bývalo ti zle alebo ako? Počula som,že niektoré dievčatá z toho aj vracajú, ale že potom treba prejsť na iný druh antikoncepcie a skúšať ktorý ti sadne.. Ja teraz beriem druhý druh a nerobil by problém vôbec ani ten prvý a myslím, že pri tomto druhom sa cítim ešte lepšie.. Prvé dva roky som brala ten prvý, lebo po dvoch rokoch to treba vymeniť.. Na to vyšetrenie s tou štítnou určite choď a uvidíš čo ti zistia a konečne budeš vedieť či je problém tam alebo niekde inde.. Ale určite príde obdobie, keď začneš normálne priberať a tvoje telo bude vyzerať lepšie :) Ale napriek tomu si myslím, že sa tým nemusíš trápiť, lebo máš strašne krásnu tváričku a hlavne oči ;) Objavila som tvoj blog iba včera, ale zaujal ma natolko, že ho budem pozerať každý deň odteraz :) Páči sa mi tvoj štýl vyjadrovania, to aká si úprimná a milá, zlatá, pekná :) Držím palce s priberaním :-*

      Odstrániť
    3. Ja našťastie odkedy som si preležala na Kramároch 4 hodiny s infúzkou v ruke, som už so sebou o zem nehodila :D Teda, samozrejme, neúmyselne. :)
      Ja som antikoncepciu brala 9 mesiacov presne a vysadila som ju z velmi jednoduchých dôvodov - prišlo mi to tak trocha zbytočné a nechcelo sa mi ísť po recept :D A tiež som z toho mávala strašne divné nálady a takmer všetko živé som nenávidela. Vracala som z toho tuším iba dvakrát a aj to bolo skôr tak na začiatku a vtedy si na to treba zvyknúť, tak som to neriešila. Inak mi to nič zvláštne nerobilo :D A tiež ako som si v tom chcela dať prestávku, lebo som proste potrebovala si prečistiť organizmus a tak. Vieš čo dvojča bralo jednu antiku a potom druhú a kozy jej nezmizli, ani keď to potom vysadila :D Čiže ak si mala aspoň tiež tie 2, tak sa neboj :D ja rozmýšlam že si dám zase nejakú a potom inú, aby mi to ostalo :D Ale to by bol naozaj experiment. :D A tiež tolko nestratila na váhe ako ja potom. A inak má ten problém s priberaním približne rovnaký. Ja som sa napríklad vôbec nebála, že by mi to zmizlo a potom zrazu nič :D
      Na tú štítnu sa teda pozriem, snáď to ale nebude nič vážne, lebo ak zistím, že už proste si s tým neporadím tak moc šťastná teda nebudem. :)
      Ďakujem krásne za pochvalu, ja si síce nemyslím že by som bola nejako extra pekná (nemám sa rada), ale tie oči uznávam, haha :D Som strašne šťastná, že sa ti môj blog zapáčil, neskutočne ma teší, že mám ďalšiu super čitatelku! :)

      Odstrániť
    4. Fúúha no pekne :/ ..Noo s tým receptom ja to mám tak, že mne ho vždy doktor predpíše na celý rok, aby som tam nemusela chodiť a mám ho uložený v lekárni kde im len ukážem taký lístok a oni mi dajú tabletky.. Ale tiež sa vždy prekonávam aj do tej lekárne, lebo som strašne lenivá :D ..Ja nemávam našťastie divné nálady a ani mi to nič nerobilo, nevracala som ani nič podobné, takže za to som bola rada.. Noo však to na každého vplýva inak, takže tvoja sestra mala to šťastie, že jej tie kozy nezmizli a ani zase tolko neschudla.. Dúfam, že aj ja budem z tých šťastných a zostanú mi kozy a aj váha :) A tvoja sestra kolko mesiacov/rokov brala tú antiku? No s tou štítnou je to tak, že tí čo majú s ňou problém, tak ju majú buď zníženú alebo zvýšenú a sú proste buď úplne chudý alebo úplne tučný.. Ja poznám viacero ľudí čo mali problém s tou štítnou a dali im nejaké tabletky a podarilo sa im pribrať alebo schudnúť.. Kamoška mala asi 70kg a bola tučná a brala nejaké tabletky a pritom ešte trošku cvičila a začala aj jesť zdravo a podarilo sa jej schudnúť 20kg.. Ale to je ten opačný prípad no... Moja mama má ten problém čo ty, ale ona na to kašle, nechce brať tie tabletky ani nič, jej to vyhovuje, že je chudá a nevadí jej, že vyzerá ako anorektička... Nikto to nechápe ako môže mať 47kg po dvoch deťoch.. Ak tam teda na to vyšetrenie pôjdeš, potom daj vedieť ako to dopadlo a či ti dali nejaké tabletky alebo niečo podobné.. Možno bude chyba naozaj tam a keď to začneš liečiť, tak potom sa ti podarí pribrať.. A keď nebude chyba v tom, tak potom už neviem :/ Ja si myslím, že postupne časom začneš priberať a budeš spokojná :) Predsa len si ešte mladá, máš len 17 a možno po 20-tke začne tá váha stúpať ;) ..Ja si myslím, že si strašne pekná a bolo by dobré, keby si to začneš myslieť aj ty a presvedčíš sa o tom a zvýšiš si sebavedomie, lebo naozaj môžeš byť rada za svoju tváričku :) Málo ludí má také šťastie ako ty, že má úzku tvár na ktorú sa hodí asi všetko a také krásne črty :) A tie oči tak na tie môžeš byť právom hrdá :) ..Áno zapáčil sa mi a som rada, že som ho objavila :)

      Odstrániť
  19. suhlasim s tebou uplne vo vsetkom mam rovnaky problem.. som na tom dokonca aj horsie. mam 178cm a 50kg.. a nech sa snazim ako chcem absolutne nepriberam.. som sa na to uz nasrala tak mesiac som sedela doma cele dni a tlacila do hlavy.. a samozrejme namiesto toho aby som normalne pribrala ja neviem na stehnach tak mi maximalne trosicku narastol zadok a cela koza mi pekne pukla a mam tam strie.. tak som to s tym radsej vzdala.. a aj ja straasne moc milujem ludi ktory sa proste na mna pozru a kricia po mne ze ci som prisla z koncentraku a ze by sa mi zislo 10kg hore.. haloo ludia povecte mi nieco co neviem.. a uz je to trapne ja si to uz ani nevsimam.. minule som isla s kamaratkou a niekto po mne krical ze aka som chuda ze som anorekticka a sa ma pytala ze ako to dokazem vydrzat ona mala na nich nervy za mna ale myslim si ze po case si uz clovek zvykne ked to odmalicka pocuva.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ja keď mám podváhu 14 kilo, tak ty už to musíš mať fakt nanič :/ Ja som pribrala jedine po antikoncepcii - 5 kilo, bola som najšťastnejšia v živote a keď som antiku vysadila, tak mi to zmizlo v priebehu asi dvoch týždňov, momentálne mám tiež na zadku strie, aj na bokoch a začínajú vyliezať aj na stehnách. Čiže mám zase o dôvod viac vôbec neliezť do plaviek.
      Je to absolútne nefér, nikdy nepochopím, prečo sú ludia takí idioti, veď nikto nemôže za to aký je a nikto nie je dokonalý. Buď si iba liečia svoje komplexy (mne sa napríklad na základke posmievala baba, ktorá bola odo mňa 4-5krát väčšia a nielen odo mňa ale od všetkých), alebo fakt majú nedostattok mozgových buniek.
      Tiež súhlasím s tým, že keď to tak dlho počúvame, normálne sme voči tomu už odolné. Síce ma to vždy vytočí, ale neberiem to už tak citlivo.
      Ale čo nepochopím už duplom, je to že niekto nám dokáže z jedného pohladu diagnostikovať anorexiu, to kokos však oni už sú snáď všetci vyštudovaní doktori. .... A zase som sa rozčúlila. :) Želám ti vela šťastia, dúfam, že sa ti to raz zmení, možno to príde vekom.. Teda dúfam. :)

      Odstrániť
  20. Tohle video se ti naprosto povedlo. Úplně to vystihuješ. Já sama mám okolo 170 cm a vážím 55 Kg. Lidi ze školy na mě taky narážejí ohledně mé postavy. Kdysi jsem to dost řešila, ale už jsem se to naučila ignorovat. "Miluju" lidi kteří mluví, ale přitom nemají vůbec páru jak to je. Je totiž velký rozdíl mít anorexii (Anorektička si za to může vesměs sama) zatím co holky, které mají podváhu a jí o sto šest a vůbec za to nemůžu a nedá se s tím nic moc nadělat. Kamarádky mi říkají, že mám dobrou postavu, holky které jsou obézní mi říkají jak mi to závidí a já se pořád opakuju, že není co závidět, že to stejné jak být obézní. Obézní lidé nemůžou zhubnout a ti hubení zase přibrat. Podle mě to není fér nemůžu za to, že nepřibírám když toho sním dvakrát více jak například moje kamarádka, která má dobrou postavu a to dokonce váží méně jak já(máme stejnou výšku) , ale nejde to vidět. Konečně jsem se mohla o téhle věci vypsat :) Jinak máš úžasný blog :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Ja mam zasa taký problém že nejem nejako veľa preto ani nepriberiem lebo ja nevládzem veľa jesť :( Chcela by som pribrať...pretože som za necelé 2 týždne z neviem akého dôvodu schudla 4 kilá. Chcem ich dať naspäť len problém je v tom že nevládzem veľa jesť :(...myslím že keby som jedla veľa aj by som pribrala ale nejde to. No a samozrejme ostatný si potom myslia že narokom nejem lebo chcem schudnúť alebo čo...je to ťažké :/

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ahoj nechcem znieť nejako urážlivo, ale ako si sama povedala anorexia je choroba tak prečo ich nazývaš sprostými? Ako tebe sa nepáči keď ti niekto povie že si príliš chudá tak ako sa majú asi oni cítiť kedˇich ľudia nazývajú sprostými? Oni si nezvolili že budú mať tú chorobu. Možno na blog píšu preto, lebo sa potrebujú niekam zdôveriť, presne tak ako ty sa zdôveruješ na videách.
    Postavu máš podľa mňa normálnu, ale každý je samozrejme inak spokojný no..

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...