štvrtok 30. mája 2013

Going for 6-pack ! (my story)

 Ahoj :) Dnes tu po dlhšej dobe prispievam ďalší exercise príspevok. Pokiaľ už ma cez blog poznáte dlhšie, tak som vám už možno spomínala, že v júni/júli minulého roka som mala tehličky. Bohužiaľ som sa spoliehala na ten môj problém s nepriberaním a po mesiaci, čo som si ich poctivo vybudovala som sa na to vykašlala v presvedčení, že mi ostanú. Houby.

Začali miznúť presne tak rýchlo ako sa objavili. Keďže som nikdy nemala extrémne veľa tuku na bruchu iba normálne množstvo (:D ak tam vôbec vtedy ešte bol, pri mojich žalostných 44-45kg) tak som nemala problém ich nabrať za cca 3-4 týždne poctivého brušákovania. :) Neskôr som zvládala dávať 50 brušákov naraz na série a postupne som zvyšovala.

Potom som teda rátala s tým, že mi vydržia, alebo teda zostanú, keďže som takmer nepriberala. Nie vážení, vtedy som zistila, že svaly treba preventívne posilovať, ak si ich chcete udržať. Bohvie aké bruško by som mala teraz.
Bolo leto, prázdniny, more voľného času a chodila som von aj dosť neskoro večer. A vtedy som hladná. Moje brucho povedalo "Ahoj, mekáč, pápá tehličky" a skôr ako som si stihla uvedomiť že sú preč, som začala brať antikoncepciu, s ktorou sa na mňa nalepilo (časom) zázračných 5 kíl. Mala som z nich radosť dokým som nezistila, že viac ako polovicu mám na bruchu. Bol to dosť rozdiel.

Napravo mám brucho "napnuté", normálnu fotky by som sem nedala, už iba zboku to vôbec nevyzerá dobre. Hodnotím to podľa toho aké to bývalo, a nie, nepozerám sa na iných ľudí, ktorí majú napríklad nadváhu a pri pohľade na mňa si akurát povedia, že prečo chcem cvičiť. Môj cieľ je 6-pack, dúfam, že sa chápeme a nikto mi nebude kecať do toho, že ho nepotrebujem alebo som otrasne chudá a podobne.

Musím vás troška uviesť do správneho smeru - ja som so svojim bruchom viac-menej spokojná. Len oproti ostatným častiam môjho tela, ktoré sú fakt až nepekne chudé, vyzerá strašne. Preto chcem opäť tehličky, aby sa to aspoň nejako vyrovnalo, a aby mi v lete v plavkách nikto nepozeral na to, že mi trčia stavce na chrbtici a pod. Keby som mohla, chcela by som priberať a chudnúť normálne.


Počas školského roka som sa snažila tehličky dosiahnuť niekoľkokrát, moja motivácia však bola čím ďalej tým menšia, pretože som z brucha zrazu mala čo zhadzovať. Postupne som už absolútne nevládala brušákovať, (3-mesačná pauza spravila svoje) alebo to už nič nerobilo, lebo moje brucho na ne bolo zvyknuté. Že by existovali iné cviky na brucho som akosi nevnímala.

Od nového roku som si povedala, že by som sa o ne mohla pokúsiť opäť. Začala som na youtube pozerať všemožné workouty a do cvičenia ma inšpirovala hlavne Bonitka, fascinuje ma koľko toho zvláda a koľko má energie :) A tak postupne som začala cvičiť pravidelnejšie, s občasnými pauzami a hlavne som sa snažila si trošku upraviť jedálniček a pitný režim.

S jedálničkom mám doteraz strašné problémy, pretože keďže nepriberám ako normálni ľudia, mám tendenciu zožrať všetko čo chcem, na čo mám chuť. :D Takže mnohokrát dám do pusy niečo nezdravé (Ahoj, mekáč, čo keby sme nachvíľku zabudli na tehličky?), no nesnažím sa v jedle príliš obmedzovať.

Čo ma inšpirovalo k tomuto článku? Vyše dvojhodinový workout zo starších videí Cassey Ho z blogilates. :) Áno vážení, píšem toto plná endorfínov a pozitívnej nálady a verím tomu, že ak všetko čo mám dodržať dodržím, tehličky tu opať budú. A snáď mi vydržia dlhšie, než ten úbohý mesiac.

Máte tehličky, alebo sa o ne snažíte? Ak by ste mohli, nehodíte mi sem link na nejaké cvičenia, alebo rady pri cvičení na brucho? Alebo niečo, čím sa riadite vy :) Ak niekto dočítal do konca, tak mu fakt ďakujem :)

10 komentárov :

  1. aj by som ti rada poradila ale v tomto smere fakt nemám čím :D už x-krat som si vravela že začnem cvičiť ale nikdy mi to nevydržalo dlho.. ale tebe držím palce snáď najdeš nejaké tie videá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár,ktorý by sa vošiel aj na dve A4 píšem už druhý krát,pretože sa mi vypol notebook...sakra! Ale napíšem ho sem rovnako dlhý, pretože sa k tomuto musím vyjadriť obšírne....dúfam že ti ten dlhý koment nebude vadiť xD

    Nenahnevaj sa-ale fakt si na to prišla veľmi neskoro...Ja by som si neodpustila deň, čo som necvičila...Tehličky som mala po asi 3 mesiacoch denného 400-brušákového cvičenia.Potom som šla na mesiac do kúpľov, a tam som brušáky cvičiť nemohla....Tehličky mi však zostali :D Avšak rozdiel medzi príchodom a odchodom si nepamätám,viem že veľká zmena to nebola...

    Ja som tiež nemala nikdy nejak extra tuku....vlastne doteraz nemám.Ale ty si skutočne útla...Veď ja meriam cca 170cm, a vážim asi 58kg...Nesnažím sa chudnúť,čiže si neupravujem ani jedálniček,pretože si tým v 14tich rokoch môžem akurát tak pokašľať zdravie, ale môj metabolizmus mi pomáha spaľovať aj blbosti ako čipsy či čokoláda...Snažím sa to však nepreháňať, a popravde-odvtedy čo cvičím mi to ani tak nechutí...

    Na fotkách vyzeráš super, ale chápem ťa...Ja som tiež chcela "len" vypracované ploché brško, ale keď som už mala tehličky,nehodlala som sa ich vzdať....Samozrejme-nikdy by som nechcela vyzerať ako kulturistka...také drastické bruchá sa mi na ženách nepáčia...ale obrysy a kocky sú sexy....myslím si :D :D Keď sú jemné no...

    Ja mekáč neodmietnem, ale zas ho nejedávam často, skôr keď je "sviatok."
    Antikoncepciu tiež neberie, ale za pár rokov budem určite, a dúfam že z nej veľa nepriberiem :D
    Cez školu sú niekedy stresy,krúžky, veľa učiva a potom sa nechce cvičiť ani mne, ale namotivujem sa...Vždy si poviem že to robím pre seba, a že nechcem prísť o tehličky a k cvičeniu sa dokopem...Hlavne že to robím s radosťou,nie bolesťou ;)

    Ja tiež po poriadnom domácom workoute srším energiou, a najradšej by som o cvičení napísala aj 10 článkov....Endorfíny je na mne skutočne vidieť xD Aké civky, nové cvičenia, inšpiračné obrázky apod...ach..sme si podobné :D

    Držím ti s cvičením palce(drž aj ty mne,lebo popri strednej-tej mojej- to určite bude fuška ;)
    A nemáš za čo...nadpis ma chytil už na mojom GFC? čiže si mohla čakať že ti tento článok aj okomentujem ;)

    Mám stráášne veľa otázok ohľadom tvojho cvičenia, a bola by som rada keby si spravila nejaký Workout TAG....neviem či ti mám to množstvo otázok napísať sem,alebo na ask alebo kde :D :D
    Prosím odpíš,pretože by som bola veľmi rada keby si ich zodpovedala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že som to nemala tak zanedbať a ver mi, teraz to strašne ľutujem. :/ Ale medzi cvičením treba aj deň-dva oddychu, svaly netreba namáhať furt. Len zase keď máš mesačnú pauzu a potom ideš opäť brušáky tak jasné, že ti nezmiznú až tak ako mne, len vážne okolo toho bolo toľko faktorov, čo mi nepriali. Tak snáď sa mi to teraz podarí :)
      Ja mám strašne nafúknuté brucho poslednou dobou a štve ma to, čiže ten jedálniček si potom potrebujem upraviť. Akurát mne sa teraz všetko zbiera na brucho, aj keď hento som už dávno vysadila. A štve ma to :/ Cviky a videá už mám a zatial sú super, tak dúfam že mi to trocha pomôže :) Otázky mi kľudne napíš sem alebo na mail :)

      Odstrániť
  3. Ja osobne sa chystám pridať nejaké tie exercise cvičenia a pridám ich už teraz, len toto dopíšem :D A ďakujem za spomenutie, áno sama som prekvapená, že mám a SOM RADA, že mám takúto motiváciu ! :P Takže 50 brušákov na niekoľko sérii ? To fakt pomohlo ? O.o Pretože ja s bruchom mám asi najviac práce :/ Ale našla som dobré cvičenia, no tie workouty pridám až ako druhý článok :) Čiže sa potom môžeš prísť pozrieť :) A neboj, verím, že si ich určite postupne opäť vybuduješ ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj keby ti do toho niekto kecal ignor! Hlavne že sa budeš cítiť dobre ty ;) na inom nezáleží.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Obdivuji Tě ! :-)
    BTW. Jsem tvá nová čtenářka z blogu - http://handbagforladies.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja mám s bruchom odmalička problém, teraz už to budú 3 mesiace čo sa fakt snažím poctivo cvičiť, no všetko mi to kazí jedlo-proste bez sladkého nevydržím. Strašne ti závidím tvoju postavu a držím palce:) Ja do leta potrebujem dať dole to brucho, ale ako si aj spomínala v článku-aj ja strácam motiváciu...inak, ja som nejaký čas cvičiela podľa zuzky light, pozri sa na ňu;
    BeeKey

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Heh, tak na začiatku musím povedať, že ja som tiež celkom vychudnutá, ale bruško by om tiež chcela mať pekné, pretože ak sa mi podarí niečo pribrať(i keď minimálne, ale predsa), tak sa to uloží do na bruško :D A to ma neuveriteľne vytáča, povedala som si, že už je koniec guľatému brušku, i keď ho nemám až také strašné, ale mať ho pevné by nebolo na škodu. A tak som sa pustila pomaly a isto do cvičenia-brušáky, drepy a podobné obyčajné cviky + 6 týždňové cvičenie na tomto videu, ktoré je síce trochu ťažšie hneď zo začiatku, ale dá sa na to zvyknúť : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZJ8Zdj0OPMI

    Viac o tomto a podobných cvičeniach na bruško môžeš nájsť aj na tomto blogu, ktorý si rada prezerám :) http://mojetelo.blogspot.sk/2012/10/jillian-michaels-6-weeks-six-pack.html

    Prajem veľa šťastia a hlavne, aby motivácia nezmizla len tak, všetky svaly si treba udržiavať, nič nezostane len tak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Inak, chcela som sa spýtať, či vieš o ektomorfnom type postavy. Možno je to práve tvoj problém. Ja som na to prišla asi pred pol roku keď som začala skúmať, prečo nepriberám aj napriek tomu, že jem naozaj veľa a pravidelne.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Máš krásnou postavu!:) já bříško nikdy moc neřešila, ale zato mám celkem široké boky a úzká ramena, takže i když jsem hubená, stále budím dojem těžkých boků:/ teď jsem začala posilovat na rozšíření ramen a zad, abych opticky svou postavu vybalancovala:) na youtubu nejraději sleduji Blogilates s Cassey :) chtělo by to ale také upravit jídelníček, to je asi moje největší slabina:D nejím moc, ale nezdravě..

    www.lorietta.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...