nedeľa 14. apríla 2013

Behanie

Dnes sa ozývam ešte raz, som po dosť dobrom workoute (nepýtajte sa ma čo som cvičila presne to neviem, lebo to nebolo presne podla nejakého videa), po sprche, a narazila som na jeden článok na http://victoriaswiftslive.blog.cz, o behaní, kde som našla tento úžasný obrázok.

Možno som už spomínala, že s behom mám problémy, lebo nemám absolútne kondičku, mám problémy s dýchaním (už iba pri rýchlej chôdzi! :D no dobre, neni to vtipné) a mám nízky tlak, čo je ďalšie plus k odpadnutiu (na tie som už ako-tak zvyknutá).



Takže absolútne nemám chuť behať ani nič. Ale vrámci môjho "zdravého životného štýlu", o ktorý sa už dlho snažím (úprava jedálnička + cvičenie), by som s behaním chcela začať. Samozrejme tam bude nejaké to ale. A to už spomínaná kondička a zdravie v píp.

Tento obrázok ma však ale celkom povzbudil, prvý týždeň by som si možno trúfla aj vynechať, alebo ho praktizovať cez prechádzky. Tiež by som chcela behať s niekým, a nie sama, aby som nechodila druhý týždeň tri minúty ako trkvas. Asi chápete ako to myslím :D

Ďalší problém vidím v tom kedy budem behať. Ráno nestíham. Večer sa bojím výjsť von (od istej udalosti). Takže zase raz je to takmer nesplnitelné, pokial by som behávala s 2 metrovým nabúchaným chlapíkom, o ktorom by som si bola istá, že je gay, nebála by som sa! :D 

Tento docela nezmyselný článok ukončím tým, že dúfam, že nájdem riešenie, ako začať behať. Ak na niečo prídem, dám vám vedieť.

22 komentárov :

  1. Tak aj ja dúfam že sa ti podarí nájsť zlatú strednú cestu ;)
    Vypracovanie tohto "workoutu" je fakt skvelé...Ale pre niektorých nestačí ten týždeň kým si zvyknú...Ja behávam od začiatku 2km-4km,takže ok...Kondičku mám....Je škoda že ty máš s tým toľko problémov....keby si nemala všetko by bolo ľahšie....Joj...prečo kto nechce,nemôže... a kto by aj mohol je lenivý a nechce? :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 2km-4km nie je ešte žiadna kondička ;)

      Odstrániť
  2. Fúha, tak toto určite vyskúšam ! :O Ja mám tiež kondičku celkom v prdeli, ale ako vydržím behať aj všetko, pokiaľ ma to baví a je to niečo ako oddychovka, nie na čas :/ Kebyže som mala bežecké boty, chodím bežať hneď, no tenisky staré mám v telesnej v škole a nechce sa mi ich furt nosiť domov a späť :/ Ale možno tak začnem robiť, pretože chcem aspoň po víkendoch behať ráno ! :) A fakticky - aj mňa inšpirujú a posúvajú ďalej takéto obrázky ! *q*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ti závidím, že chodíš do fitka (pravdepodobne) :/ Aj ja cvičím pravidelnejšie - každý deň ;D A i keď doma, tak poriadne cviky, min. 30 min. ale cvičím viac, ako 30 min. :D To len keď mám svaovku poriadnu tak iba 30 min. si dám ;D Dnes som dokonca na 6.-te poschodia vyšpliapala pešo a budem tak robiť každý deň, pokiaľ nebudem veľmi unavená :)

      Odstrániť
  3. mi povidej ti politici a další somáři co maj tenhle nápad zavést matiku jsem jedině n hlavu, jak si sama napsala většina z nich ji ani neumí anebo nemá výšku :D to je diskriminace!:D pche to kdyby dopravdy zavedli tak maturu neudělá téměř nikdo :D já běhání mám ráda ale tohle provozovat v naším městě tak na mě každý tlemí jak pakoš:D ja jedu na youtubku podle jedne babizny pilates a celkem dobré :D jsem jenom zvědava jak dlooho mi to vydrží

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je skvelé, tiež to možno vyskúšam ale moc s kondičkou nemám problém, lebo už vyše pol roka pravidelne cvičím a celkom som si zvykla takže tak :) Ah tak dlho som tu nebola, mrzí ma to.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. aaaa to máme podobné problémy :D tiež sa hneď zadýcham, ale mám v pláne toto leto začať behávať, tak uvidíme :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. to je super :)! Běhání je bezvadné :))...Budu držet palce.
    Máš nádherný blog :)*

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Držím palce s běháním. :) Taky nemám kondičku, ale snažím se. :D na běh jsem si ještě netroufla, ale chci to vyzkoušet! Takže díky za inspiraci.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prečo mi nikdy nič nepovieš? :D ja by som chodila s tebou.. ale len niektoré dni a v dobrom počasí :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Zajímavé, no snad něco vymyslíš.,.. jsem na tom s problémy v běhání asi jako ty, prostě neumim dýchat :D.. taky už mě napadlo že bych chodila běhat, ale není čas a taky jsem lenochod. No snad na něco přijdeš, vidím že tě podpoří třeba tvoje dvojče (reaguju na komentář)!
    mimochodem rozhodla jsem se ti to snad usnadnit a prostě ti sem budu psát české komentáře, čeština je hrozná a slovenština se mi moc líbí ale když sem ti tu psala tak to nebylo ani jedno..

    mimochodem mrkni sem - http://my-world-of-ideas.blog.cz/1304/prohlaseni-aneb-vysledky-kontroly-affs

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já jsem na tom úplně stejně. Popoběhnu jenom na tramvaj a mám pocit, že vyplivnu duši. :) Ale kamarádka měla stejný problém, ale začala běhat s kamarádem, který jí učit, jak správně dýchat apod. A teď už běhá naprosto bez problému. A s tím časem tě chápu, snad to nějak vyřešíš. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. tento článok sa mi hodil,tiež som začala s jarným behaním:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja som mala cieľ behávať s kamarátkou v lete o 7 ráno a vydržalo nám to asi 2-3x a uznali sme, že to pre nás nemá cenu :D Navyše, nie som na dlhé trate, mne ide len šprint, takže by som zvolila inú alternatívu, napr také bicyklovanie, pri tom človek posiluje viac častí tela naraz, dokonca aj bruško a to by sa mi zišlo :D

    Držím palce aby ti tvoje zanietenie vydržalo dlhšie ako mne;)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Preboha, čo je na tom ťažké behať sama aj poobede? Tu bežne dievčatá behajú samy. Práveže, ak by si behala s kamoškou, tak by ste nič nenabehali, lebo by ste len počas toho kvákali (nestíhali s dychom), obzerali chlapcov, či sa za vami obzerajú a bolo by z toho vážne nič. Ja chodím behať sama a v živote by som nechcela behať s nikým iným, pretože každý má vlastné tempo.

    Sis

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha, no a kde je to "tu"? :) Vieš, nie každé dievča potrebuje kontrolovať či jej niekto obzerá zadok, keď behá. Asi v tom máš bohatú prax, keď toľko veľa beháš, asi máš aj priemer kto sa koľkokrát otočí nie? :) (Ironická poznámka je reakciou na tvoj dementný argument.) Áno každý má vlastné tempo, a tiež má každý aj svoje povinnosti, ktoré ja odmietam zanedbávať kvôli behaniu. Myslím si, že v článku soms a vyjadrila dosť jasne aj na adresu mojich zdravotných problémov, a myslím si, že by bolo lepšie začať behať s niekým, kto by ma naučil správne dýchať, keďže sa mi dýcha vážne na nič aj keď iba pobežím za autobusom na zastávku. Skús začať behať sama, dajme tomu o šiestej večer v Bratislave, kde ľudia nemajú problém ťa prepadnúť aj za denného svetla a celé námestie sa iba prizerá.

      Ďakujem za pochopenie, viem že nie každý človek to pochopiť dokáže, ale väčšina z ľudí pred tebou s tým nemala problém. Ak sa chceš chvastať koľko ubehneš a podobne, tak tu nie je to pravé miesto. Preboha, čo je na tom ťažké napísať inak ako anonym? :)

      Odstrániť
  14. "Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥" Presne toto máš napísané dole pod článkom, ak si si nevšimla, vyjadrila som sa slušne, nebrešem po tebe, ako ty po mne, nechvascem sa, koľko, ako rýchlo a akým tempom zabehnem, len som ti poradila, že dýchať sa naučíš len ty sama. Behaním myslím Nitru, čo je pomerne dosť veľké mesto a len pre zaujímavosť behať chodím o 10-tej večer, čo by si sa sama asi zakakala, takže tak. Anonymne píšem preto, lebo si nemienim zakladať hlúpeho bloggera len preto, aby si videla nejakú trápnu prezývku, ako tvoje trápne "akože obdivovateľky", ktoré aj tak nepoznáš. To, že majú napísanú prezývku a vidíš ich fotku neznamená, že im vidíš do duše, a čo si skutočne myslia. A navyše si myslím, že hneď ako sa niekde objaví už nie pozitívny názor, tak to tvoje úprimné ďakujem za každý úprimný komentár (čo môj aj bol) si môžeš strčiť za klobúk, lebo to, čo si predviedla tam hore, sa ďakujem nepodobá ani zďaleka. Mala by si si vážiť aj konštruktívnu kritiku. A bonus - nakoniec mňa nezaujímajú pohľady, mňa zaujíma šport, beh a volejbal, a keď raz poviem, že to chcem robiť, tak si nájdem čas aj tam, kde sa nedá nájsť. Som zvedavá na tie tvoje aktivity, ktoré máš, že nestíhaš behať 20 minút denne. Ak si myslíš, že to bolo na teba až príliš negatívne, tak si len prehnane citlivá a zrejme ti nikto v živote nepovedal do očí nič pravdivé.
    Prečítaj si ešte raz tvoj komentár predtým, ako niečo napíšeš (napr. výraz dementný. Čo je na mojom komentári dementné? Načo tu píšeš potom o behaní, keď máš zdravotné problémy, hm? %O) Myslím, že som ti tu všetko, na čo si reagovala, dostatočne vysvetlila, takže držím palce s behom (resp. s tvojimi inými záujmami).

    P.S. Nauč sa slušne vyjadrovať, raz sa ti to zíde, pretože je ľahké sa skrývať za počítač, ale do očí ti žiadna z tvojich pseudokamošiek nepovie nič, čo by sa ti nepáčilo, to by ste už predsa neboli kamošky, tak ako my dve.
    Mám ti aj napísať rodné číslo, telefón a adresu? Aby si pochopila, že aj anonym je rovnaký človek ako ty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si práve myslím, že moja odpoveď nebola nijakým spôsobom vulgárna, ale primeraná tomu, ako som to pochopila - tvoj komentár sa nezačína ani zďaleka slušne, iba arogantným preboha, takže očividne nebudem jediná, kto by si mal prehodnotiť svoj rebríček hodnôt.
      Ďalšia vec. V článku píšem, že by som chcela - chcela by som - podmieňovací spôsob, nebudem ti teraz vysvetľovať slovenčinu. Takže pokiaľ si neviem správne vysvetliť význam niektorých viet, alebo si to dokonca ani nečítala iba prebehla očami + mala chvíľku kedy si sa potrebovala na niekom odreagovať, tak prosím. To sa mi stáva bežne.

      Veľmi veľmi veľmi podstatná vec. Ja nemám obdivovateľky ani nijakých iných čudných fanatických návštevníkov. Rátam s tým, že každý človek má nejaké to svedomie a naozaj iba napíše to čo si myslí.

      Tvoj komentár mi prišiel strašne povrchný a odszudzujúci už iba kvôli tomu "Tu dievčatá bežne behávajú samy", neviem prečo tu má pomaly každá druhá osoba problém s tým, odkiaľ som. Ale to by bolo na inú debatu nie? :)

      Vzhľadom na to, že komentáre sú textom, si môžem k nim predstaviť postoj aký chceš. Mňa tvoj komentár nevytočil, iba prekvapil a možno som ho nepochopila až tak, ako si mi to v tomto vysvetlila. Každý sme nejaký.

      To čo som ti odpísala bola reakcia a nie ďakujem, ale to že si si vyjadrila svoj názor, za to som rada. Chcela som ti ešte pár vecí objasniť a trošku sa obhájiť, pretože odtiaľ cítim, že tam niečo negatívne bolo.

      Moju povahu, psychiku a podobné veci riešiť asi nebudeme, keďže ako si už povedala, ja som vlastne tiež anonym :) Len v internetovom svete mám svoju identitu a robím blog a youtube, a nie som až tak odvážna, aby som to viedla pod svojím skutočným menom, ale to je myslím, celkom pochopiteľné tak, ako to, že ty nemáš potrebu si kvôli jednému komentáru zakladať blogger.

      To, prečo píšem o behaní, keď mám zdravotné problémy je celkom moja vec. Neviem či ťa zaujíma čo všetko ma na zdraví kašle, no aj tu mi chýba troška pochopenia, keďže píšeš, že hypoglykémia už stretla aj teba.

      Len tak pre zaujímavosť, kedysi strašne dávno som šprintovala + vytrvalostné behy mi šli tiež, bola som sakramentsky rýchla. Potom mi len tak zrazu začali problémy, odpadávanie, závraty a tak podobne. Teraz som rada keď zvládnem aspoň ten šprint. Beh mi chýba, pretože viem, že som v ňom bola dobrá.
      Nikdy som však nebehávala v rámci cvičenia, a to že mám strach ísť behať sama, no viem prečo ho mám.

      A z anonymných vecí mám strach duplom. (Teraz mi prosím nezačni opisovať ako je celý internet jeden veľký anonym.)

      V každom prípade si cením to, že si mi odpísala, úprimne som to nečakala. Len dúfam, že táto moja slohovka stačí na to, aby si pochopila, že som to nemyslela zle a mám aj trošku pravdu, keď tvrdím, že aj keď tvoj komentár bol úprimný, môjmu chápaniu príliš príjemný nebol. :)

      Odstrániť
    2. Chápem ťa, to ti musí stačiť. Tvoj štýl písania tiež nebol dvakrát najpríjemnejší a za ten môj sa ospravedlňujem (preboha cháp ako zvolanie :D). :)

      Odstrániť
    3. Tak to som ako zvolanie vážne nepochopila :D Nevadí, hlavne, že sme sa nakoniec pochopili no :)

      Odstrániť
  15. A na nízky tlak (áno, mám skúsenosti) začni jesť melasu, to pomáha (aby si si nemyslela, že som negatívna v tvojom ponímaní).

    Znova ten istý anonym

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Čaute, chcem sa vás všetkých opýtať na jednu vec a budem si vážiť každý váš názor. Je dobré kombinovať beh na dlhšie trate a posilku ? Strašne rád behám a chcem sa tomu venovať, ale zároveň nechcem aby som vyzeral ako totálne vychudnutý. Neviete niečo o tom ako behať a zároveň si držať fyzickú stavbu tela ? myslím tým hlavne ruky a hrudník a brucho.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý úprimný komentár, návštevu, vašu podporu a čitateľov. Neskutočne to pre mňa znamená ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...